Lietuviški trumpametražiai filmai Hamburge

Rita Valiukonytė
2005 gegužės 2 d.
Lengvas raganavimas, rež. Inesa Kurklietytė
"Sekmadienis. Evangelija pagal liftininką Albertą", rep. Arūnas MatelisŠių metų balandžio 30-ą dieną Hamburgo vaizduojamojo centro FRISE kiemelyje buvo pristatyti lietuviški trumpametražiniai filmai – Inesos Kurklietytės “Lengvas raganavimas”, Arūno Matelio “Sekmadienis. Evalngelija pagal liftininką Albertą” bei Antano Janausko “Trumpas sujungimas”. Savo bei kitų filmus pristatė “Lengvo raganavimo” režisierė Inesa Kurklietytė.
Nepaisant lietingo Hamburgo oro šis renginys susilaukė didelio kino mylėtojų ir net Hamburgo spaudos dėmesio.
 
Renginio rėmėjai – Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija, Roberto Boscho fondas bei Lietuvos Institutas, renginio organizatorė – Roberto Boscho programos „Kultūros vadybininkai iš Vidurio ir Rytų Europos“ stipendininkė Rita Valiukonytė. Tai – jos pirmas, bet ne paskutinis projektas Hamburge.
 
Iš spaudos:
 
Ambicingas kinas po atviru dangumi
 
Kojos. Judančios baseino dugne, lyg šokis po vandeniu. Tai Jurgos Švedienės, per vandenį padėjusios gimti 445 kūdikiams visame pasaulyje ir praėjusiais metais tapusios pagrindine „Lengvo raganavimo“ heroje, kojos.
Režisierė bei „Baltic Films“ asosiacijos tarybos narė Inesa Kurklietytė dalyvaus savo nuostabaus 26 minučių filmo pristatyme. (...) Kitus du darbus iš Lietuvos  - Antano Janausko neįprastą animacinį filmą „Trumpas sujungimas“ ir oficialiai geriausiu 2004 metų pripažintą Arūno Matelio filmą „Sekmadienį. Evangelija pagal liftininką Albertą“ palydi kiti Vaizdo centro filmai, tarp jų režisierės Dorit Kiesewetter ir Karsten Knoop „Šaltas Makadu pyktis“.  (...)
TAZ
30.04.2005
 
Citatos iš svečių knygos
 
„Šiandien mačiau tris įspūdingus filmus iš Lietuvos! O ypač nepamirštamas – filmas apie gimimą.“
Burkhard Scheibe (Last Wave studija)
 
„Labai skirtingi, bet vienodai verti dėmesio filmai!“
Alexandra Frank (žurnalistė)
 
Lengvas raganavimas” padarė didžiulį įspūdį, labai jausmingas, labai emocionalus, taip pat kinematografiškas.“
Uli (operatorius)
 
„Filmas apie liftininką –  labai neįprastas. Koks personažas! Koks gyvenimas! Gražūs, liūdni vaizdai.“
Jörg
 
„Labai patiko “Sekmadienis.”, nes jis leidžia kvėpuoti vaizdams, jis priminė kažką iš mano praeities ir kažką, ką ateityje pabandysiu atrasti ir savo darbuose.“
Timo (video-menininkas)
Komentarai