Tarptautinis Kauno kino festivalis (TKKF)

Organizacija

 

Pirmą kartą Tarptautinį Kauno kino festivalį (TKKF) 2007m. surengė VŠĮ „Visos mūzos“ kaip pilietinę akciją, norint atkreipti žiūrovų ir valdžios dėmesį į šalyje vykstančią kino kultūros homogenizaciją.
Organizacija pradėjo ir toliau aktyviai dalyvauja judėjime už seniausio Lietuvos kino teatro „Romuva“ išsaugojimą. Per keletą metų smarkiai prasiplėtęs festivalis tapo vienu svarbiausių kino meną puoselėjančių renginių.

 

Festivalis

 

TKKF pristato pasaulyje pripažintus filmus, tačiau kartu ieško ir naujų atradimų. TKKF teikia pirmenybę kūriniams, kuriuose dera meninė kokybė ir ryški socialinė pozicija. Festivalis tęsia tradiciją puoselėti Lietuvos ir Baltijos šalių kiną ir savo žiūrovus džiugina išskirtinėmis premjeromis .
5-ajame festivalyje, kuris vyks 2011m. rugsėjo 27 – spalio 9 dienomis, vaidybiniai filmai bus rodomi „Plataus kampo“ ir „Tapatumų“ programose. Programos dalys „Muzika, keičianti pasaulį“ ir „Visos mūzos“ tradiciškai pristatys įdomią dokumentiką apie meną bei pačius kūrėjus. Šalia pagrindinių programų taip pat bus rodomi ir trumpametražiai filmai, animacija bei retrospektyvos.
TKKF yra oficialus pažangaus kino sklaidos tinklo „Eye on Films“ partneris, kurį remia MEDIA Mundus programa. Festivalis taip pat yra tarptautinės kino teatrų asociacijos CICAE narys ir Europos tinklo jauniems kino kūrėjams „Nisi Masa“ atstovas Lietuvoje.

Platinimas

 

2010 m. TKKF pradėjo arthauzinių filmų platinimo veiklą Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino teatruose. Kol didžiosios Baltijos šalių kino platinimo kompanijos užsiima tik komercinio kino sklaida, TKKF siekia, kad kino teatrai atsivertų ir arthauziniam kinui. TKKF siekia daryti teigiamą įtaką Baltijos šalių kino platinimo sistemai ir didinti arthauzinių filmų skaičių kino teatrų repertuaruose. Festivalio kūrėjai tiki, kad kino industriją būtina stiprinti palaikant ir platinant arthauzinį kiną.

Tikslai

 

Pagrindinis TKKF siekis yra stiprinti kino kultūrą ir industriją Lietuvoje bei pristatyti Lietuvos kiną profesionalams iš viso pasaulio. Svarbiausias festivalio prioritetas yra aukštos kokybės arthauzinis kinas. Siekdami kino kultūros atgimimo Lietuvoje, festivalio kūrėjai prisideda kino klasikos, retrospektyvų pristatymais taip pat kino edukacijos projektais. Festivalio metu organizuojamos atviros diskusijos, kino dirbtuvės, specialios paskaitos.

Internetinis adresas www.kinofestivalis.lt

Komentarai