2013 /

Emigrantai

75 min.  –  Vaidybinis  –  75 min., spalvotas  –  2013
Režisierius : Justinas Krisiūnas
Scenarijaus autorius : Justinas Krisiūnas
Operatorius : Darius Baltakys, Marius Komičius
Garsas : Giedrius Aleknavičius, Julius Navagrudskas
Dailininkas : Sigitas Daščioras
Montažas : Linas Grubys
Prodiuserė : Vaida Kanopaitė
Vaidino : Dovilė Butėnaitė, Inga Norkutė, Aurimas Žvinys, Marytė Vaitkevičiūtė, Saulius Jasiulevičius, Karolina Bimbaitė, Rokas Turkevičius, Kęstutis Čaplinskas, Neringa Sukauskaitė, Mantas Meškuotis, Simona Vaičiulėnaitė, Karolis Leitonas, Larisa Kalpokaitė, Džiugas Siaurusaitis

Kino filmas “Emigrantai” yra tarsi protestas prieš tai, kas šiuo metu vyksta Lietuvoje, emigracijos problema liečia kiekvieną šeimą. Filme per ironiją ir sveiką humorą atskleidžiama skaudi šeimos tragedija.

Jauna ir perspektyvi mergina - Monika planuoja savo dizainerės karjerą pradėti gimtinėje. Jos svajonėms pildytis padeda jos vaikinas Linas, kuris paliktas gyventi su močiute, nes tėvai emigravę į Angliją. Monikos sesuo Ugnė įsitikinusi, kad tik užsienyje gali susikurti savo išsvajotą, tobulą, pinigais persmelktą gyvenimą.Tačiau mergaičių tėvas (rašytojas), praradęs darbą bei nusivylęs savo valstybe gauna gerą pasiūlymą dirbti vieno dienraščio redaktoriumi Londone.Šeima turi kraustytis gyventi į Didžiają Britaniją, tai skausmingai įtakoja Monikos bei Lino likimus.

Ta lemtinga vasara Monikos širdyje palieka randą su kuriuo jai tenka gyventi visą likusį gyvenimą.

Filmo premjera įvyko 2013, balandžio 5 dieną, Vilniuje, "Multikino".

.

Nuotraukose - filmo "Emigrantai" kadrai.

.

Filmo kūrėjų archyvo nuotr.