2015 /

Gitel

115 min.  –  Vaidybinis  –  115 min., spalvotas, DCP  –  2015
Režisierius : Robert Mullan
Operatorius : Tomas Vilys
Dailininkė : Lina Gečienė
Kostiumų dailininkė : Agnė Rimkutė
Prodiuseris : Artūras Dvinelis
Vaidino : Liubomiras Laucevičius, Gediminas Storpirštis, Sakalas Uždavinys, Marija Korenkaitė, Ramunė Skardžiūnaitė, Nikolaj Antonov

Talentinga smuikininkė Gitel Bergman (Marija Korenkaitė) – stipri, nepriklausoma asmenybė. Trisdešimt trečią gimtadienį švenčianti moteris iš pirmo žvilgsnio atrodo kietas riešutėlis. Ji nevynioja žodžių į vatą, tiesiai sako, ką galvoja, nenori apsimetinėti. Tačiau už tvirto fasado slepiasi sužeista siela.

Gitel gyvena 1969-ųjų Sovietų Sąjungoje, bet prisiminimais vis grįžta į gimtąjį Kauną, kuriame 1941-ųjų spalį, per vieną lemtingą dieną buvo nužudyta net dešimt tūkstančių žmonių. Tarp žuvusiųjų buvo ir jos tėvai bei mažosios seserys. Išgelbėta paprastos Lietuvos kaimo moters, Gitel visą gyvenimą jaučia kaltę – praeities vaiduokliai neduoda jai ramybės. Pažintis su skaudžią patirtį turinčiu Levu (Nikolaj Antonov) suteikia Gitel drąsos stoti akistaton su kolektyvinės ir asmeninės istorijos demonais, atleisti sau ir patikėti, jog ir ji turi teisę į bent mažytį laimės gabalėlį.

 

Filmo premjera Lietuvoje - 2016 rugsėjo 23 d.