2017 /

Sengirė

85 min.  –  Dokumentinis  –  85 min., spalvotas, DCP  –  2017
Režisierius : Mindaugas Survila
Scenarijaus autorius : Mindaugas Survila
Scenarijaus autorė : Gintė Žulytė
Operatorius : Mindaugas Survila
Garsas : Saulius Urbanavičius, Jonas Maksvytis
Montažas : Danielius Kokanauskis
Prodiuseris : Mindaugas Survila
Prodiuserė : Radvilė Šumilė, Gintė Žulytė

Filmas žiūrovus perkels į kiekvieno Lietuvio sielai artimas šimtametes Lietuvos girias. Vakarų Europoje sengirės yra beveik išnykusios, o Lietuvoje mes vis dar turime mažus lopinėlius šių unikalių miškų” - sako režisierius Mindaugas Survila, skyręs ketverius metus darbo tam, kad perteiktų unikalų pirmykštį Lietuvos miško potyrį ir žmogaus santykį su juo. 

Filmui Sengirė” filmo režisierius ir kūrybos grupė ruošiesi (ieškojo herojų, kūrė unikalią filmavimo įranga) apie aštuonerius metus, pats filmo kūrimas užtruko ketverius metus.

Tik bendradarbiaujant kūrybinei grupei su įvairių sričių mokslininkais ir gamtininkais pavyko surasti filmo Sengirė“ herojus, kurių Lietuvos teritorijoje kartais buvo vos keliolika. Filmavimo metu dažnai tekdavo po keliolika valandų tūnoti palapinėse esant minusinei temperatūrai, arba vasaros metu neišlipant kelias paras iš medžio 30 metrų aukštyje laukti kadro- apie filmo kūrimo procesą sako M. Survila.

 

Pasaulinė premjera - Tarptautiniame Amsterdamo dokumentinių filmų festivalyje (IDFA), konkursinėje debiutinių filmų programoje, 2017, lapkričio mėn.