2018 /

Pelėdų kalnas

100 min.  –  Vaidybinis  –  100 min., spalvotas, DCP  –  2018
Režisierius : Audrius Juzėnas
Scenarijaus autorius : Pranas Morkus
Operatorius : Rolandas Leonavičius
Kompozitorius : Titas Petrikis
Kostiumų dailininkė : Daiva Petrulytė
Prodiuseris : Norbertas Pranckus
Prodiuserė : Justina Ragauskaitė
Vaidino : Valentinas Krulikovskis, Dainius Svobonas, Šarūnas Datenis, Aleksandras Kleinas, Ridas Žirgulis, Mindaugas Jankauskas, Rūta Šmergelytė, Severina Špakovska, Jovita Jankelaitytė, Skomantas Duoplys, Karolis Kasperavičius, Adomas Jasiukėnas, Mantas Zemleckas, Paulina Taujanskaitė, Arnas Danusas, Aidas Jurgaitis, Vidmantas Fijalkauskas, Šarūnas Zenkevičius, Daumantas Ciunis, Darius Meškauskas, Anastasija Marčenkaitė, Oskar Vygonovski, Aleksandra Metalnikova, Margarita Žiemelytė, Aleksandr Špilevoj, Aldona Bendoriūtė, Julius Paškevičius, Telman Ragimov, Aleksas Kazanavičius, Monika Bičiūnaitė

Istorinė vaidybinė drama apie 1947-1953 m. politinius ir istorinius įvykius Lietuvoje.

Laisvoji Europa, BBC, Amerikos Balsas tik retsykiais prasimuša pro Geležinę uždangą ir sovietinius radijo stočių slopintuvus į Lietuvą, kur vyksta nuožmus karas tarp nepasidavusių okupacijai krašto gyventojų ir sovietinio režimo, įsitvirtinusio šalyje tik rusų kariuomenės durtuvų pagalba. Besipriešinantieji – terorizuojami, žudomi ir tremiami į Sibirą. 

Jis – tik vienas iš daugelio gimnazistų, ginkluoto pasipriešinimo dalyvis ir liudininkas, renkantis įrodymus bei dokumentus apie Kremliaus režimo nusikaltimus... Gimnazistų tarpe jis tampa tikra legenda: merginoms – Holivudo ikona John Wayne, vaikinams – neįveikiama kliūtis ir konkurentas meilės reikaluose. Jis yra tas, kuriam lemta istoriniame žygyje į Vakarus nunešti žinią laisvam pasauliui ir JAV kongresui apie Baltijos kraštų laisvės siekį, nulėmusį Welleso deklaracijos likimą. Deklaracijos, ilgus Šaltojo karo metus palaikiusios bei gaivinusios okupuotų Baltijos šalių viltį atgauti nepriklausomybę.

 

Filmo premjera - 2018 vasario 16 d.

 

Luko Juzėno nuotr.