2019 /

Pavyzdingas elgesys

85 min.  –  Dokumentinis  –  85 min., spalvotas, DCP  –  2019 ,   ERA FILM

Kūrybinės dokumentikos filmas „Pavyzdingas elgesys“ tiria paradoksalų reiškinį – nuteistųjų iki gyvos galvos Lukiškių kalėjime pavyzdingą elgesį ir pastangas grįžti į visuomenę. Išgyvenęs nužudytojo brolio netektį, režisierius Audrius Mickevičius įžengė į Lukiškių kalėjimą, kur susitiko su nuteistaisiais iki gyvos galvos Rimu ir Rolandu. „Gyvagalviais“ vadinami kaliniai gyvena stovinčiame laike, bet nepraranda vilties pasikeisti ir kada nors išeiti į laisvę. Paties režisieriaus nuostatų kaita nuo pykčio link atleidimo tampa radikalia kelione, kurią nutraukia režisieriaus mirtina liga.

„Pavyzdingas elgesys“ – kūrybinės dokumentikos filmas, pabaigtas filosofo Nerijaus Mileriaus ir nagrinėjantis nusikaltimo, atleidimo ir socialinio teisingumo idėjas. (Pagal "Nepatogaus kino" inf.)

Pasaulinė filmo premjera įvyko Tarptautinio Leipcigo dokumentinių ir animacinių filmų festivalyje, 2019 m., filmas pelnė pagrindinį "Auksinio balandžio" (Golden Dove) apdovanojimą už geriausią ilgametražį dokumentinį filmą, FIPRESCI prizą. 

Nacionalinė filmo premjera įvyko Tarptautiniame filmų festivalyje "Nepatogus kinas", Vilniuje, 2020.