2021 /

Bėgikė

87 min.  –  Vaidybinis  –  87 min., spalvotas  –  2021
Režisierius : Andrius Blaževičius
Scenarijaus autorius : Andrius Blaževičius
Scenarijaus autorė : Marija Kavtaradzė, Teklė Kavtaradzė
Operatorius : Narvydas Naujalis
Prodiuserė : Marija Razgutė
Vaidino : Viktorija Kuodytė, Marius Repšys, Žygimantė Elena Jakštaitė

„Bėgikė" – trilerį primenanti meilės drama. Filmo herojė Marija nubunda namie su prakirsta lūpa, jos ranka nutirpusi. Kas nutiko? Kažkur dingęs ir jos vaikinas Vytas, jo „Facebook" profilyje – jokių naujų įrašų. Tai jau nebe pirmas kartas, kai Marija atsiduria šioje situacijoje ir tai vėl gali blogai pasibaigti, tad ji privalo kuo greičiau surasti Vytą. Ji pasileidžia bėgti ir prasideda parą – nuo ryto iki ryto – trunkanti žadą atimanti Marijos laisvės ir pasiaukojimo drama. Apsišarvavusi meile ir kantrybe, ji blaškosi po miestą, sekdama pabiromis užuominomis apie tai, kur yra Vytas. O aplink verda gyvenimas – pro šalį grėsmingai žygiuoja kariuomenė, troleibusuose ir vakarėliuose vyksta savi reikalai, o mama klausinėja „ką šiandien valgei?"

Pagrindinio vaidmens atlikėja aktorė Žygimantė Elena Jakštaitė už Marijos vaidmenį įvertinta prestižiniu „Shooting Stars 2021" apdovanojimu.

Pasaulinė filmo premjera įvyko tarptautiniame Karlovi Varų kino festivalyje.

Filmas apdovanotas pagrindinės konkursinės programos prizu tarptautiniame Rygos kino festivalyje, pagrindiniu Baltijos šalių konkursinės programos prizu tarptautiniame Talino kino festivalyje "Juodosios naktys" ("Black Nigths").