2012 /

Miegančių drugelių tvirtovė

120 min.  –  Vaidybinis  –  120 min., spalvotas, 35mm  –  2012 ,   STUDIO ULJANA KIM
Režisierius : Algimantas Puipa
Operatorius : Viktoras Radzevičius
Kompozitorius : Tomas Kutavičius
Dailininkas : Algirdas Garbačiauskas
Kostiumų dailininkas : Agnė Rimkutė
Montažas : Ričardas Matačius
Prodiuseris : Uljana Kim, Kristijonas Puipa
Vaidino : Janina Lapinskaitė, Vytautas Balsys, Joana Čižauskaitė, Giedrė Giedraitytė, Elzė Gudavičiūtė, Miglė Polikevičiūtė, Genovaitė Ciplinskaitė

Jurgos Ivanauskaitės romano „Miegančių drugelių tvirtovė“ motyvais.

 

Penkiasdešimtmetė Monika ir jos vyras Linas važiuodami mašina partrenkia į gatvę išbėgusią merginą. Paaiškėja, kad tai prostitutė. Kitą dieną Monika aplanko merginą ligoninėje, pasiūlo pinigų ir savo globą. Prostitutė pagalbos atsisako, bet po kelių dienų policija praneša Monikai, kad mergina ligoninėje nusižudė.

 

Laidotuvėse Monika susipažįsta su Norma. Ši moteris globoja iš užsienio sugrįžusias prostitutes. Monikos vyras išvyksta į komandiruotę ir Monika nutaria kuriam laikui į savo namus priimti tris jaunas iš Vokietijos parvykusias merginas. Norma ją perspėja apie laukiančius sunkumus.

 

Kristina, Gitana ir Eglė apsigyvena Monikos užmiesčio viloje, kurią pavadina „Miegančių drugelių tvirtove“. Pamažu merginos atskleidžia globėjai savo gyvenimo istorijas. Trys Monikos globotinės išmuša ją iš kasdienės rutinos ir įmeta į netikėtų įvykių sūkurį.

 

„Ekranizuodamas „Miegančių drugelių tvirtovę“ užbaigiu savąją „Jurgos pasaulio“ viziją“, sako režisierius Algimantas Puipa.

 

Facebook http://www.facebook.com/drugeliu.tvirtove