2010 /

Šarūnas Bartas, vienas lauke karys

55 min.  –  Dokumentinis  –  55 min., spalvotas  –  2010 ,   ERA FILM
Režisierius : Guillaume Coudray
Operatorius : Audrius Kemežys, Guillaume Coudray
Prodiuserė : Rasa Miškinytė

Šio dokumentinio filmo režisierius Guillaume‘as Coudray studijavo politikos mokslus Paryžiuje,  dirbo politinės sociologijos srityje. Į Vilnių jis atvyko prieš 10 metų - dirbti su lietuvių režisieriumi Šarūnu Bartu ir suprasti, kaip sukuriami tokie išskirtiniai filmai. Pasak režisieriaus, Š, Barto filmai pasižymi tik šiam režisieriui būdinga vizualia kontempliacija ir filme ištirpstančiu pasakojimu. „Aš gyvenau Š. Barto studijoje, kuri yra įsikūrusi mediniame name viduryje miško. Po truputį įsitraukiau į kūrybinį procesą, apie kurį sunku papasakoti. Jjaučiau, kad man kažko trūko. Todėl, norėdamas sujungti viską į visumą, turėjau vėl ten sugrįžti, sukurti filmą“, - sako G. Coudray, stebėjęs Š. Bartą ir kūrybinio proceso metu, ir kasdienybėje.

 

Šis filmas – tai režisūrinis debiutas. G. Coudray prodiusuoja dokumentinius filmus kompanijoje „Leitmotiv Production“ (Limožas, Prancūzija).

 

Filmas „Šarūnas Bartas, vienas lauke karys“ sukurtas studijoje „Era film“ (Lietuva) ir„Leitmotiv Production“, bendradarbiaujant LRT ir studijai „Kinema“.

 

Nuotraukoje - Šarūnas Bartas ir Guillaume Coudray.

"Kino pavasario" archyvo nuotr.