2012 /

Aurora

126 min.  –  Vaidybinis  –  126 min., spalvotas  –  2012 ,   Tremora
Režisierius : Bruno Samper
Režisierė : Kristina Buožytė
Operatorius : Feliksas Abrukauskas
Prodiuserė : Ieva Norvilienė
Vaidino : Šarūnas Bartas, Jurga Jutaitė, Marius Jampolskis

Psichologinis trileris su mokslinės fantastikos elementais, perteiktas per šokiruojančią meilės istoriją, kuri nagrinėja sąsajas ir konfliktus tarp žmogaus kūno (išorinio) ir minčių (vidinio) pasaulių. Filmas kelia klausimą, kas yra žmogus: instinktai ir vidiniai troškimai, ar atsakomybės jausmas ir kontrolė.

Lukas – jaunas neuronų informatikas, pakviestas dalyvauti moksliniuose bandymuose ir tapti jų pagrindiniu stebimuoju subjektu. Aurora – po automobilio avarijos komos būsenos ištikta moteris, kuri taip pat įtraukta į bandymus. Mokslinio ekperimento tikslas – neuronais perteikti informaciją iš komos būsenoje atsidūrusios moters smegenų į šiam ekperimentui pasiryžusio Luko smegenis ir stebėti, kaip ši informacija priimama bei kaip ji funkcionuoja ir veikia žmogaus potyrius. Prasidėjus eksperimentui, Lukas pakliūva į viliojantį Auroros pasaulį, kuriame ši patraukli, aistringa moteris net nežino, kad yra ištikta komos. Tarp Luko ir Auroros užsimezga ypatingas ryšys. Vis dėlto jų jausmus ima griauti per automobilio avariją žuvęs Auroros vyras Stalkeris.

Filmas apdovanotas specialiu žiuri prizu Tarptautiniame Karlovy Vary (Čekija) festivalyje, programoje "East Go West", specialiuoju Neutchatel (Šveicarija) kino festivalio prizu, specialiuoju Palic (Serbija) kino festivalio kino kritikų prizu, Emeric Pressburger prizu tarptautiniame Miscolci (Vengrija) jaunųjų kino kūrėjų festivalyje, Europos Fantastinių Filmų Festivalių Asociacijos (EFFA) Méliès d’Argent prizu 18-ame fantastinių filmų festivalyje Lunde (Švedija).

Festivalyje „Fantastic Fest“ (JAV) fantastinių filmų kategorijoje "Aurora" pelnė geriausio filmo, geriausio režisieriaus (Kristina Buožytė), geriausio scenarijaus (Kristina Buožytė ir Bruno Samper) ir geriausios aktorės  (Jurga Jutaitė) apdovanojimus.