Režisierės Dovilės Gasiūnaitės vaidybinis filmas “Narcizas” keliauja į festivalius JAV

Rengėjų inf.
2013 balandžio 2 d.

Balandžio 20d. įvyks  lietuviško vaidybinio filmo „Narcizas“ premjera JAV. Filmas buvo atrinktas į dviejų tarptautinių festivalių programas - Čikagos Kino ir Muzikos Festivalio (Chicago International Music and Movies and Festival ) ir Memfio Kino ir Muzikos festivalį (Memphis. International Film and Music Festival).

"Narcizas” -  režisierės Dovilės Gasiūnaitės debiutinė pilnametražė juosta, pristatyta Lietuvos žiūrovams 2012 m. Filmas buvo nominuotas trijose Lietuvos kino akademijos  “Sidabrinių Gervių” apdovanojimų kategorijose, o Tarptautiniame Kauno Kino Festivalyje gavo žiūrovų simpatijų prizą. 

2012 m. gruodį  “Narcizas” buvo atrinktas į Tarptautinio Kino Festivalio Indijoje programą (International Film Festival of India).

Kino juostoje "narcizas" traktuojamas ne kaip save įsimylėjęs žmogus, o kaip savo vertę ir išskirtinumą puikiai suvokianti asmenybė.“ Šiuolaikinėje antikinio mito versijoje Teodoras yra gražus, viskuo apdovanotas styginių kvarteto violončelininkas. Jis traukia žmones, jis juos žaloja, bet vis tiek jam neįmanoma atsispirti”, - apie filmą pasakoja režisierė D. Gasiūnaitė.

Dovilė Gasiūnaitė (g. 1972 m.) studijavo aktorinį meistriškumą Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje, o kino režisūros mokėsi 3F FAMU akademijoje, Prahoje. Iki “Narcizo” debiutinę pilno metro kino juostą pristatanti režisierė kūrė trumpametražius ir dokumentinius filmus, dirbo lietuviško kino filmų gamyboje.

Pagrindinį filmo herojų, 33-ejų Teodorą, suvaidinęs graikas Amvrosios Vlachopoulos – profesionalus muzikantas: ši detalė filmo kūrybinei grupei buvo itin svarbi, kadangi filmavimo metu Giedriaus Puskunigio parašyta muzika atliekama gyvai. “Narcize” taip pat vaidina lietuvių operos solistė Asmik Grigorian, Omaha Symphony (JAV) simfoninio orkestro koncertmeisterė Susanna Perry Gilmore, Sigitas Šidlauskas, Urtė Perminaitė. Epizodinius vaidmenis atlieka Robertas Antinis, Audronė Kaušpėdienė.

Filmas sukurtas bendradarbiaujant “Ketvirtos versijos” (Lietuva) ir “Two thirty five inc.” (Graikija) studijoms. 

Filmo peržiūros JAV: 

Čikagoje: 

Balandžio 20d. 14 val. ir balandžio 21d. 19 val. įvyks filmo pristatymai Logan Theatre kino teatre, 2646 N Milwaukee Ave  Chicago, IL 60647. 

Memfyje: 

Balandžio 27, 19 val. Filmas bus parodytas  Malco's Studio On The Square, 2105 Court Avenue, Memphis, TN 38104.

Komentarai