Nuo šiandien Nacionalinėje dailės galerijoje – penki gegužės vakarai, skirti Nepriklausomybės dvidešimtmečio menui ir kinui

LFC inf.
2013 balandžio 30 d.

Nuo šiandien Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) – penki gegužės vakarai vakarai, skirti Nepriklausomybės dvidešimtmečio menui ir kinui.

Kino seansus šiame edukaciniame renginyje pristatys kino žurnalistė Izolda Keidošiūtė. Tai bendri NDG ir Lietuvos kino centro renginiai.

Edukacinės programos sudarytojų teigimu, šis renginys skirtas geriau pažinti Nepriklausomybės laikų meną ir kiną. Jo metu bus apžiūrimos XX a.- XXIa. ekspozicijos „Atviri kūriniai“, susipažinama su pastarųjų dešimtmečių video darbais. Kiekvienas iš penkių susitikimų yra tematinis: „Kaip mes pasikeitėme po 1991 m.?“, „Kam skirtos miesto erdvės?“, „Ką gali moterys, o ką – vyrai?“, „Kaip ir ką atsimename?“

Šiandien įvyksiančiame seanse bus pristatyti du dokumentiniai filmai  - Vytauto V. Landsbergio “Dvi  seserys“ (1996) ir Arūno Matelio „Sekmadienis. Evangelija pagal liftininką Albertą“ (2003).

Ekspozicijos apžiūra prasideda 16 val. 30 min., kino seansas – 17 val. 30 min.

Kitų vakarų metu žiūrovai gales pamatyti dokumentinius ir vaidybinius filmus Romo Lileikio “Sašą”, Jūratės Samulionytės “Šanxai Banzai”, Janinos Lapinskaitės “Venera su katinu”, Inesos Kurklietytės “Vyrai”, Valdo Navasaičio “Kiemą”, Linos Lužytės “Jau puiku, tik dar šiek tiek…”.  

Renginiai susidarys iš ekspozicijos lankymo, video darbų peržiūros ir kino seanso; jie  nemokami, bet dėl ribotų vietų skaičiaus dalyviai kviečiami registruotis edukacija@ndg.lt.

Nuotraukoje - A. Matelio filmo "Sekmadienis. Evangelija pagal liftininką Albertą" kadras. 

Komentarai