Festivalis ,,Kino pavasaris“ kvies užsienio kino profesionalus į Kauną

"Kino pavasario" inf.
2013 gegužės 17 d.

Didžiausią kino šventę šalyje surengęs 18-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis ,,Kino pavasaris lepino geru kinu gerbėjus ne tik sostinėje, bet ir Kaune. Čia festivalis taip pat sulaukė rekordinio žiūrovų skaičiaus. Sėkmingai pabaigusi festivalį ir pradėjusi keliones po garsiausius kino festivalius visame pasaulyje, ,,Kino pavasario komanda padeda ir Lietuvos kino industrijos atstovams būti labiau matomiems svetur. 

Sumanymas pirmą kartą ,,Kino pavasario istorijoje rodyti filmus antrąją festivalio savaitę ir Kaune buvo išties sėkmingas. Palyginus su praėjusias metais, Kaune žiūrovų lankomumas padidėjo net 30 procentų. Ši mus džiuginanti tendencija įrodo augantį kauniečių susidomėjimą kokybišku, profesionaliu ir žiūrovišku kinu,sakė festivalio ,,Kino pavasaris direktorė Vida Ramaškienė.

Ruošdamasi kitų metų ,,Kino pavasariui“ bei už poros metų sukaksiančiam festivalio 20-ajam jubiliejui, festivalio komanda užmezgė partnerystę su ,,Kauno kino studija. Šis bendradarbiavimas sustiprins ne tik festivalio kino bei renginių Kaune programą, kurią planuojama plėsti, atsižvelgiant į vis didėjantį kauniečių domėjimąsi geru kinu. ,,Kino pavasaris taip pat skirs daugiau dėmesio Kaunui ir dėl augančios Kauno kino industrijos perspektyvos, sieks padėti tarptautinės kino industrijos atstovams atrasti Laikinąją sostinę kaip potencialią vietą filmavimams. 

,,Kaunas gali didžiuotis unikalia architektūra: išskirtiniais pokario, renesanso, gotikos, baroko stiliaus pastatais, bažnyčiomis, fortais, moderniu oro uostu, nepakartojamu senamiesčiu, art deco pastatais, kurie gali tapti puikiomis lokacijomis siekiant sukurti Europos miestų atmosferą kine nuo 1920 iki 1940 metų. Konkurencingi filmavimo kaštai, Kauno miesto savivaldybės ir gyventojų palaikymas gali sudaryti puikias galimybes tarptautinės kino industrijos profesionalams, – kalbėjo ,,Kauno kino studijos direktorius Mantvidas Žalėnas. 

Šiuo metu dalyvaujantys garsiausiame kino festivalyje Kanuose, ,,Kino pavasario atstovai ten pristatys ir ,,Kauno kino studijos teikiamas paslaugas užsienio kino prodiuseriams. Vėliau apie Laikinosios sostinės kino industrijos galimybes sužinos ir kino profesionalai Berlyno, Venecijos, Lokarno, Karlovy Vary, Transilvanijos, Sarajevo, Bratislavos, Minsko, Varšuvos, Talino kino festivaliuose bei kituose tarptautiniuose kino industrijos renginiuose. 

,,Kino pavasario“ komandos tarptautinio bendradarbiavimo su kino profesionalais visame pasaulyje dėka ,,Kauno kino studija“ jau imasi pirmųjų darbų su filmų kūrėjais iš užsienio. 

,,Šiuo metu intensyviai ruošiamės indų režisieriaus Shivajee Chandrabhushano naujojo kino kūrinio   filmavimo darbams. Šio režisieriaus juosta ,,Frozen sulaukė didelės sėkmės ir įvertinimo visame pasaulyje, o 2009 m. jį galėjo pamatyti bei įvertinti ir ,,Kino pavasario žiūrovai. Kūrėjui patiko lietuvių svetingumas, profesionalumas, išskirtin lokacijų ir patrauklios kainos derinys - tai ir lėmė jo pasirinkimą pradėti derybas dėl filmavimo darbų Lietuvoje, – pirmaisiais bendradarbiavimo su ,,Kino pavasariu vaisiais  džiaugiasi ,,Kauno kino studijos direktorius M.Žalėnas. 

,,Kauno kino studija ir festivalis ,,Kino pavasaris taip pat planuoja organizuoti specialią pažintinę išvyką į Kauną kitais metais jau penktą kartą vyksiančios tarptautinės kino industrijos atstovų konferencijos ,,Meeting-Point-Vilnius dalyviams. Iš viso pasaulio atvykusiems kino industrijos atstovams Kaunas bus pristatomas kaip potencialus miestas investicijoms kino gamybos srityje bei išskirtinė erdvė kino kūrimui. Konferencija kasmet pritraukia daugiau nei 200 kino profesionalų iš viso pasaulio, besidominčių Lietuvos kino industrija. 

 

Komentarai