Tarptautinio kino festivalio Italijoje programoje - lietuviškas filmas „Žalumose“

"Nominum" inf.
2013 liepos 5 d.

Jau vienuoliktąjį kartą Italijoje vykstančiame tarptautiniame kino festivalyje „Ischia Film Festival“ šiemet rodomas ir režisierės Ramunės Rakauskaitės filmas „Žalumose“. Apie Lietuvos žolininkes ir jų vieniems mistišką, kitiems - gyvybiškai svarbią veiklą - žolelių rinkimą - pasakojantis filmas buvo atrinktas dalyvauti dokumentinių filmų konkursinėje programoje ir, kartu su kitais dokumentiniais filmais iš viso pasaulio, varžosi dėl pagrindinio prizo šioje kategorijoje.  

 

Kasmetiniame, Italijos saloje Ischia rengiamame kino festivalyje rodomi filmai audiovizualinio pasakojimo pagalba pabrėžia kultūrinio identiteto svarbą. Geriausiejį jų festivalio pabaigoje yra vertinami ir apdovanojami kino industrijos profesionalų. 

 

Studijų „Nominum“ ir „Videometra“ prodiusuotas filmas jau buvo rodytas tarptautiniuose festivaliuose “Festival delle Terre” Italijoje ir "Ekotopfilm" Slovakijoje, kuriame pelnė specialųjį prizą, bei buvo atrinktas į rugpjūčio mėnesį Suomijoje vyksiantį festivalį “Blue Sea Film Festival”.

Komentarai