Kino stovykla – apie garsą kine gyvame muziejuje

"Meno avilio" inf.
2013 liepos 18 d.

Paskutinį liepos savaitgalį „Meno avilys“ ir asociacija „Aikas Žado“ kviečia kino kūrėjus, tyrinėtojus ir mėgėjus susitikti jau ketvirtus metus vykstančioje kino stovykloje. Šiųmetė stovykla, kurios tema „Kinas ir garsas“, liepos 25–28 d. įsikurs Žeimių dvaro sodyboje.

Ne tik įsižiūrėti, bet ir įsiklausyti į kiną kvies režisieriai Kristina Buožytė, Šarūnas Bartas, muzikos kūrėjai Domas Strupinskas bei Paulius Kilbauskas, kompozitorius Juozas Širvinskas ir kiti pranešėjai.

„Kino stovykla – tai ne tik erdvė filmų peržiūroms. Čia mezgasi ir neformali diskusija tarp kino kūrėjų, tyrinėtojų ir žiūrovų. Kad renginys aktualus ir reikalingas, patvirtina kasmet sutinkami tie patys veidai ir augančios naujų dalyvių gretos“, – sako organizatoriai. 

Anot jų, stovyklautojai turi progą susipažinti su kino teorija, kritika, prisijungti prie bendros diskusijos bei kūrybinio proceso. Kad dalyvių įsitraukimas kasmet didėja, liudija ir kintantis renginio formatas ir temos. Tik pirmosios stovyklos –  „Kelio filmas“ – tema gimė rengėjų galvose. Vėlesnės rutuliojosi pokalbiuose su dalyviais: 2011 m. stovyklautojai gilinosi į „Kino ir laisvės“ sąsajas, 2012 m. – į „Kino ir istorijos“ santykį. 

Šiais metais kino stovykloje suksis K. Buožytės „Aurora“ (2012), Sergejaus Loznitsos „Blokada“ (2005), A. Grikevičiaus „Faktas“ (1980). Tai pat numatomos diskusijos, D. Strupinsko ir P. Kilbausko gyvas filmo fragmento įgarsinimas, režisieriaus Tomo Smulkio ir garso menininko Andriaus Rugio kūrybinės dirbtuvės. Pranešėjai – Natalija Arlauskaitė, Tautvydas Bajarkevičius, Lukas Brašiškis, Jurijus Dobriakovas, Goda Jurevičiūtė ir kt. 

VšĮ „Meno avilio“ ir asociacijos „Aikas Žado“ organizuojama Kino stovykla „Kinas ir garsas“ vyks gyvame muziejuje, Žeimių dvaro sodyboje (Jonavos r.).  Kino stovyklos metu vyks nuolatinė gyvo muziejaus programa, skirta stovyklos svečiams ir vietos bendruomenei. 

Susitikimo laikas – liepos 25–28 d.

 

 

Komentarai