Tomo Smulkio filmas “Rojaus beieškant” tęsia keliones po tarptautinius festivalius

"Monoklio" inf.
2013 rugsėjo 2 d.

Grįžęs iš tarptautinės premjeros Huesca tarptautiniame filmų festivalyje (Ispanijoje) dokumentinis režisieriaus Tomo Smulkio filmas „Rojaus beieškant“ tęsia savo tarptautines keliones, dayvaudamas konkursinėse programose. Studijoje „Monoklis“ (kartu su Lietuvos muzikos ir teatro akademija) sukurtas filmas atrinktas dalyvauti dar keturiuose tarptautiniuose filmų festivaliuose.

Režisierius Tomas Smulkis savo filmą pristatė  12-ąjį kartą vykstantčiame Concorto filmų festivalyje Italijoje.

“Į seansus po atviru dangumi susirenka didžiulė vietos auditorija ir stebina tai, kad filmo rodymo metu įsivyrauja visiška tyla – tarsi pietietiškas temperamentas, kurį laiką užmiega.  “Rojaus beieškant” priimtas labai gerai ir šiltai. Šaltą žiemą Švedijoje nufilmuotas filmas saulėtoje Italijoje atrodo gana egzotiškai ir tai suteikia dar papildomos spalvos.” - teigia konkursinėje programoje dalyvaujantis filmo režisierius.

Šiomis dienomis filmas „Rojaus beieškant“ taip pat dalyvauja Monterrey tarptautiniame filmų festivalyje Meksikoje. Čia jis varžosi tarptautinėje trumpametražių dokumentinių filmų kategorijoje dėl “Cabrito de Plata” („Sidabrinis vaikas“) - oficialaus festivalio apdovanojimo. Lietuviškas filmas šioje konkursinėje kategorijoje dalyvauja kartu su dar keturiais filmais iš Lenkijos, Meksikos, Argentinos ir Kinijos.

Rugsėjo mėnesį filmas „Rojaus beieškant“ vyks į 26-ąjį Helsinki tarptautinių filmų festivalį Suomijoje, kur dalyvaus trumpametražių fimų programoje. Programa šiame festivalyje sudaryta iš maždaug 180 vaidybinių ir 80 trumpametražių filmų.

Lapkričio mėnesį filmas dalyvaus 24-ąjį Liublijanos tarptautinį filmų festivalyje Slovėnijoje. Liublijana tarptautinis kino festivalis (LIFFE) yra vienas iš didžiausių kultūrinių renginių Slovėnijoje.

 

Komentarai