Lietuviško detektyvo „Vardas tamsoje“ kūrėjai sveikina policiją Angelų sargų dienos proga

"Meed Films" inf.
2013 spalio 2 d.

Spalio 11 d. startuosiančio naujo lietuviško detektyvo „Vardas tamsoje“ kūrėjai šiltai ir su dėkingumu prisimena bendradarbiavimą su Lietuvos policija, kuri nemažai prisidėjo statant filmą.

„Policija mus ištiesė pagalbos ranką. Suteikė ir patalpas filmavimui, ir rekvizito, ir konsultavo kasdienio policijos darbo klausimais,“ – sakė filmo prodiuserė Živilė Gallego. „Filmavome realiai veikiančiame komisariate, todėl iš arti susidūrėme su jų kasdienybe. Savom akim matėme, koks tai nelengvas darbas, kiek jie patiria streso ir su kokiomis ekstremaliomis situacijomis jiems tenka susidurti.“

Nuoširdžiai dėkodama Lietuvos pareigūnams už visokeriopą pagalbą filmui „Vardas tamsoje“, visa kūrybinė komanda sveikina juos Angelų sargų dienos proga ir linki stiprybės vykdant savo pareigas visuomenei, atjautos papuolusiems į bėdą bei ryžto kovojant su nusikalstamumu.

Filmo „Vardas tamsoje“ veiksmas nukelia į 1995 metus. Mažo Lietuvos miestelio viešbutyje įvykdyta jaunos merginos žmogžudystė iš pamatų supurto viso miestelio ir nusikaltimą tiriančios Tardytojos – pagrindinės veikėjos ir romano  pasakotojos – gyvenimą. Žmogžudystės tyrimas reikalauja ne tik sutelkti visus profesinius įgūdžius. Jis paliečia Tardytoją asmeniškai, nes pagrindiniu įtariamuoju tampa buvęs Tardytojos muzikos Mokytojas, su kuriuo moterį jaunystėje siejo lolitiška meilės istorija. Narpliodama nusikaltimą, Tardytoja prisiminimais nusikelia į tarybinių laikų Lietuvą, kuomet užgimė dramatiškai pasibaigę santykiai su paslapties skraiste gaubiamu Mokytoju. Kai atrodo, kad visi taškai ant „i“ jau sudėlioti, išaiškėja naujos bylos aplinkybės, pakreipiančios tyrimą netikėta linkme.

Filme vaidina Jurgita Jurkutė, Neringa Varnelytė, Gediminas Storpirštis, Gintaras Liutkevičius, Kristina Kazlauskaitė, Elvyra Žebertavičiūtė ir kiti. Nacionalinė filmo premjera – spalio 11 d. Daugiau informacijos apie filmą rasite www.facebook.com/VardasTamsojeTheMovie

Filmo anonsą rasite čia: http://www.youtube.com/watch?v=Di6sLI3XTCw 

 

Komentarai