Igno Jonyno filmo „Lošėjas“ pristatymui Varšuvos filmų festivalyje – Lietuvos kino centro parama

LKC inf.
2013 spalio 9 d.

Lietuvos kino centras debiutinio režisieriaus Igno Jonyno pilnametražio vaidybinio filmo „Lošėjas“ pristatymui 29-ajame Varšuvos filmų festivalyje skyrė 8 000 litų.

„Lošėjas“ buvo atrinktas  į festivalio, vykstančio spalio 11-20 dienomis, konkursinę programą ir dėl pagrindinio prizo varžysis su 15 filmų iš Europos, Artimųjų Rytų, Rusijos, Azijos ir Pietų Amerikos. Tai jau antras A klasės festivalis, kuriame rodomas I. Jonyno filmas – filmo pasaulinė premjera įvyko 61-ajame San Sebastiano tarptautiniame filmų festivalyje.

Filmo premjeros Lenkijoje proga spalio 14 d. Lietuvos kino centras kartu su Lietuvos Respublikos ambasada Lenkijoje rengia priėmimą tarptautinei kino bendruomenei.

   „Lošėjas“ – pirmas Lietuvos ir Latvijos bendros gamybos vaidybinis filmas nepriklausomo kino istorijoje, sukurtas bendradarbiaujant kino kompanijoms „Uljanos Kim studija“ ir „Locomotive productions“. Filmo gamybą rėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos kino centras, Latvijos nacionalinis kino centras, Europos Sąjungos „Media“ programa ir Europos Tarybos „Eurimage“ fondas.

Kaip tęstiniam kino projektui 2013 m. Lietuvos kino centras šio filmo gamybai skyrė 460 600 litų, bendrai iš valstybės biudžeto skirta parama siekia 2 030 000 litų. Filmo pristatymui festivaliuose skirta 38 000 litų parama.

Komentarai