Pripažinti Autorinio kino aljanso narių filmai tęsia kelionę po Lietuvos miestus

AKA inf.
2014 sausio 31 d.

Gruodžio pabaigoje antrųjų Autorinio kino aljanso apdovanojimų metu „Kino ruporo“ statulėle buvo įvertintos geriausią tarptautinę bei nacionalinę kino sklaidą 2013-aisiais metais vykdžiusios Lietuvos kino studijos.

Iš karto po Šarūno Barto studijoje „Kinema“ įvykusių apdovanojimų Autorinio kino aljanso narių filmai iškeliavo į kitų Lietuvos miestų kultūrines erdves ir jau buvo pristatyti žiūrovams Klaipėdoje, amatininkų gildijoje „Krikragaa“, bei Šilutės kultūros centre. Apkeliavę pajūrį, filmai tęsia savo kelionę po Lietuvą ir vasario 1 d., šeštadienį, bus parodyti Anykščių kultūros centre. Programoje žiūrovai pamatys Kristinos Buožytės psichologinį trilerį „Aurora“, Igno Miškino urbanistinį kelio filmą „Artimos šviesos“, bei dvi dokumentines juostas – Dali Rust „Marinos namai“ ir Oksanos Burajos „Liza, namo!“.

Susikūręs 2012-aisiais, Autorinis kino aljansas vienija Lietuvos kino kūrėjus ir šešias didžiausias Lietuvos kino studijas, tokias kaip „Kinema", „Tremora", „Nominum", „Uljanos Kim studija", „Just a Moment" bei „Ūkų studija". Aljanso nariais taip pat tapo aktyviai dirbantys įvairių kartų filmų režisieriai ir prodiuseriai, kurie kartu siekia atkreipti šalies kultūrai neabejingų žmonių dėmesį į autorinį kiną, kaip svarbią nacionalinės kultūros dalį, bei pristatyti lietuvių filmų autorius ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir šalies regionuose, mažesniųjų miestų ar miestelių kultūrinėse erdvėse.

Artimiausiu metu Autorinio kino aljanso narių filmai taipogi bus rodomi A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje Utenoje (kiekvieną ketvirtadienį nuo vasario 13 d. iki kovo 20 d.) bei B. Baltrušaitytės viešojoje bibliotekoje Tauragėje (nuo kovo 20 d. iki kovo 27 d.). Visi seansai – nemokami.

 

Komentarai