„Kino pavasaryje“ visą naktį suksis geriausi trumpametražiai filmai (tarp jų – ir lietuviški)

"Kino pavasario" inf.
2014 kovo 28 d.

Šį savaitgalį tarptautinis Vilniaus kino festivalis „Kino pavasaris“ žiūrovus kvies į tradicija tapusią „Trumpametražių filmų naktį“. Iki pat ryto žiūrovai galės mėgautis spalvinga trijų dalių programa, kurioje – net 27 filmai iš 19 pasaulio šalių. Kovo 29 dieną, šeštadienį, 21.30 val. prasidėsiantis seansas truks daugiau nei aštuonias valandas ir baigsis, kai mieste jau važinės pirmieji autobusai.

Indonezija, Palestina, Honkongas, Kanada, Indija – tai tik kelios šalys, kurių juostos iki ryto suksis didžiajame ekrane, o spalvingos istorijos iš įvairiausių kraštų tikrai neleis užmigti. Šių metų „Trumpametražių filmų nakties“ programa suskirstyta į tris dalis, kuriose vieną po kito keis žymūs vardai, ryškūs debiutai ir garsiausių kino festivalių nugalėtojai.

Pirmoji programos dalis pasiūlys įvairiausių nuotaikų filmus, kur netruks tiek linksmų ir romantiškų, tiek ir absurdiškų situacijų ir juodojo humoro istorijų. Vakaro pradžioje įvyks ir vieno iš drąsiausių trumpametražių filmų „Čia esu aš… Ten esi tu“ europinė premjera. Šio filmo režisierė Dikla Jika Elkaslassy pati atvyks trumpai pristatyti savo darbą. Šioje dalyje taip pat išvysime ir du populiariausius lietuviškus trumpametražius filmus: Tito Sūdžiaus „Serdžio“ bei Ernesto Jankausko „Anglijos karalienė pavogė mano tėvus“.

Antrąją „Trumpametražių filmų nakties“ dalį drąsiai galima pavadinti auksine, mat joje spindės vien garsiausių kino festivalių nugalėtojai. Čia trumpametražio kino gerbėjai galės išvysti šių metų Venecijos, Kanų, Sandanso, Busano, Toronto festivalių prizininkus, taip pat ir vieno svarbiausių Klermono Ferano trumpametražio kino festivalio  pagrindinio prizo laimėtojo režisieriaus Hu Wei „Jakų sviesto lempa“. Šią dalį simboliškai užbaigs „Kino pavasaryje“ rodomo  filmo „Tomas atvyko į kaimą“ režisieriaus Xaviero Dolano sumontuotas filmas „Neįtikėtina mergina“, kurį režisavo jo ankstesnių filmų pagrindinė aktorė Monia Chokri.

Paskutinioji programos dalis dovanos daug geros nuotaikos ir linksmų siužetų. Tai lengvi, nuotaikingi filmai, kurie kvies pasitikti rytą su šypsenomis ir šiek tiek erotikos, fantastikos, mistikos ir romantikos. Čia netrūks ir pažįstamų vardų – filmo „Mudu abudu“ autorius Adrianas Sitaru 2012 metų „Kino pavasaryje“ pelnė geriausio režisieriaus vardą su pilno metro filmu „Geri ketinimai“. Tuo tarpu „Nektaro“ režisierės Lucilės Hadzihalilovič debiutinį filmą „Nekaltybė“ „Kino pavasaris“ rodė dar kino teatre „Lietuva“.

 

Apie festivalį:

19-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis (VTKF) „Kino pavasaris“ vyks 2014 m. kovo 20 - balandžio 3 dienomis. Tai – didžiausias kino renginys Lietuvoje, pernai pritraukęs daugiau nei 80 tūkst. žiūrovų, ir vienas ryškiausių kino festivalių Rytų Europoje. Šiemet „Kino pavasaryje“ bus parodyta apie 250 filmų, kuriuos festivalio atstovai atrinko, per metus aplankę daugiau nei 30 tarptautinių festivalių. Daugiau informacijos: www.kinopavasaris.lt

Komentarai