Kaip pritraukti verslo investicijas į audiovizualinį sektorių?

LKC inf.
2014 balandžio 18 d.

Iš privačių lėšų finansuoti audiovizualiniai projektai – vis dar gana retas reiškinys Lietuvoje. Tačiau augant aktyvių kūrėjų skaičiui ir esant ribotam valstybės ir fondų finansavimui, gebėjimas pritraukti lėšas iš privataus sektoriaus audiovizualinių projektų finansavimui tampa ypač svarbiu gebėjimu. Tačiau kodėl verslas turėtų norėti investuoti į kultūrą, audiovizualinį sektorių, ar, konkrečiai, kiną? Kas svarbu verslui ir ką turėtų žinoti kūrėjai, prašydami finansavimo? Ką  galima pasiūlyti mainais už paramą? Tai tik keli iš klausimų, kylančių audiovizualinio sektoriaus atstovams,  kurie siekia pritraukti privačių lėšų savo projektų įgyvendinimui.

Atsižvelgdami į išaugusį poreikį, „Kūrybiškos Europos“ biuro Lietuvoje MEDIA skyrius, Lietuvos kino centras bei Vilniaus kino klasteris organizuoja nemokamą seminarą „Pardavimai audiovizualiniame sektoriuje“, kuriame bus dalinamasi sėkmingomis audiovizualinio sektoriaus ir privataus verslo bendradarbiavimo patirtimis. Renginio metu lektoriai patars, kaip pritraukti verslo atstovų dėmesį, kaip kalbėti verslo kalba ir užsitikrinti finansavimą audiovizualiniam projektui.   

 „Jei kalbame konkrečiai apie kiną, reikia paminėti, kad Lietuvos valstybė kino filmų projektus gali remti tik iki 50%-75% viso filmo biudžeto, kitų finansavimo šaltinių Lietuvoje ar kitose Europos šalyse turi ieškoti patys filmo gamintojai. Su dar sudėtingesne užduotimi susiduria valstybės paramos negavę – jiems tenka ieškoti alternatyvių finansavimo šaltinių visam filmo biudžetui. Tam reikalingi specialūs įgūdžiai, išmanymas ir patirtis, kuri įgyjama specialiuose kursuose, programos ar renginiuose“, - sako „Kūrybiškos Europos“ biuro Lietuvoje MEDIA skyriaus vadovė Rūta Bogužaitė.

Vienas renginio lektorių, didžiausios interneto sprendimų bendrovės Baltijos šalyse UAB „Gaumina“ vadovas Darius Bagdžiūnas, seminaro dalyvius supažindins su įtaigiam istorijų pasakojimui reikalingais įgūdžiais, „Rupert“ ir „StartupHighway“ įkūrėjas Darius Žakaitis kalbės apie tai, kokias naujas galimybes gali tradiciniam kinui atverti eksperimentinio kino pardavimo principai, o kūrybinių industrijų finansavimo konsultacinės bendrovės „Peacefulfish” įkūrėjas ir generalinis direktorius Thierry Baujard atskleis, kaip privatūs investuotojai vertina ir mato kino sektorių ir kokios naudos tikisi sutikę investuoti.

Renginys vyks balandžio 28 dieną, nuo 14:30 iki 19:00 valandos Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius). Renginys nemokamas, renginio programa čia, o registruotis kviečiame čia.  

 

Komentarai