Kanuose paskelbta jubiliejinio „Kino pavasario” data

KP inf.
2014 gegužės 19 d.

Kuomet pietų Prancūzijoje šurmuliuoja ir kino naujoves pristato Kanų festivalis, čia atvykusi gausi tarptautinio Vilniaus kino festivalio „Kino pavasaris“ komanda sukvietė kino industrijos atstovus į 20-ojo, jubiliejinio, Lietuvos kino įvykio pristatymo vakarą.

Kanų kino festivalyje be tarptautinių filmų premjerų vyksta dar ir didžiausia kino industrijos mugė „Marche de Film“, kurioje šalys ir kino festivaliai iš viso pasaulio pristato savo 2014-2015 metų naujienas bei planus. Būtent čia Viniaus kino festivalis paskelbė savo jubiliejinio dvidešimtojo festivalio datą. Jis įvyks 2015 m. kovo 19 – balandžio 2 d.

„Džiaugiamės gausiu svečių dėmesiu, kurio susilaukti Kanuose, vykstant tokiai didelei renginių konkurencijai, pavyksta toli gražu ne kiekvienai šaliai ar festivaliui. Tai tik dar kartą parodė, jog praėjęs festivalis tapo didele investicija, kuri jau dabar yra naudinga tiek Lietuvos kino industrijai, tiek Vilniui kaip festivalio miestui. Svečiai noriai domėjosi artimiausiais Lietuvos kino industrijos planais ir jau rezervavo kitų metų kovo mėnesį mūsų festivaliui savo kalendoriuose“, – sakė „Kino pavasario“ vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

Į „Kino pavasario“ surengtą renginį Kanuose atvyko Lietuvos kultūros ministras Šarūnas Birutis, Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas; Berlyno, San Sebastiano, Sofijos, Minsko, Talino, Locarno, Salonikų ir kitų kino festivalių atstovai, taip pat ir kino centrų, kitų įtakingų organizacijų atstovai iš D.Britanijos, Prancūzijos, Slovakijos, Čekijos, Rumunijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Makedonijos, Vokietijos, Ispanijos, Italijos, Kolumbijos. 

Viename gražiausių Prancūzijos miestų vykusiame renginyje buvo pristatyta ir jubiliejinio “Kino pavasario” šalis – partnerė. “Kiti metai mums itin svarbūs, todėl ne tik lauksime garbių svečių iš užsienio, vėl ruošime kokybišką filmų programą, bet ir grįšime prie to, nuo ko viskas prasidėjo. O viskas prasidėjo nuo Prancūzijos, nes Frederic Jugeau, pirmasis Prancūzijos kultūros atašė Lietuvoje, prieš dvidešimt metų pasiūlė surengti kino festivalį. Per devynioliką metų išaugom į solidų tarptautinį kino renginį ir su Prancūzija švęsime dvidešimtąjį jubiliejų”, – atskleidžia ateities planus “Kino pavasaris” direktorė Vida Ramaškienė.

Festivalio komanda ruošdamasi jubiliejui jau suplanavo darbines keliones į Sarajevo, Venecijos, Toronto, Locarno, San Sebastiano, Berlyno  ir dar į daugiau nei 30 pačių svarbiausių kino renginių pasaulyje. Tai yra nenutrūkstantis pasiruošimo ciklas, trunktantis visus metus, tam kad Vilnius pavasarį taptų ryškiausiu tašku Europos kino žemėlapyje.

 

Apie festivalį:

20-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis (VTKF) „Kino pavasaris“ vyks 2015 m. kovo 19 balandžio 2 dienomis. Tai – didžiausias kino renginys Lietuvoje ir vienas ryškiausių kino festivalių Rytų Europoje, 2014 m. pritraukęs 99 798 žiūrovus, parodęs 249 filmus, kuriuos festivalio atstovai atrinko, per metus

aplankę daugiau nei 30 tarptautinių festivalių.

Komentarai