Tarptautinis vaikų ir jaunimo filmų festivalis kviečia moksleivius visa klase tapti žiuri nariais

Rengėjų inf.
2014 rugsėjo 18 d.

Spalio 10 - 19 d. jaunuosius žūrovus į kino teatrus Vilniuje kvies devintasis tarptautinis vaikų ir jaunimo fimų festivalis. Pirmo ir vienintelio Lietuvoje kino festivalio jaunimui organizatoriai pristatys 14 garsiausiuose pasaulio festivaliuose vaikams ir jaunimui pripažintų filmų iš 12 šalių ir kvies moksleivius pabūti žiuri komisijos narių „kailyje“.

Šiųmetinio festivalio akiratyje – jaunieji herojai. Maži ir suaugę, užgrūdinti karo ugnies ar išlepinti žemiško „rojaus“ – visi, kurie turėjo svajonę ir drąsos ją įgyvendinti. Iš Brazilijos, Sirijos, Pietų Afrikos, Kolumbijos, Skandinavijos pusiasalio, Baltijos valstybių ir kitų šalių bei žemynų atkeliavę jaudinantys filmai skirti įamžinti išskirtines istorijas. Jų  veikėjai dramatiškų ar linksmų aplinkybių fone keitėsi patys ir keitė savo pasaulėžiūrą. „Šios kino istorijos skirtingos – vienose herojai ieško ir bando suprasti savo tėvus, kitose – priešingai, siekia išsivaduoti iš perdėtos jų kontrolės. Kitur tėvų išvis nėra, ir belieka pasikliauti pačiu savimi. Neprivalai būti Supermenas, Batmanas ar kitas X-menas – svarbiausia būti savo istorijos herojumi“,  - sako festivalio organizatoriai.

Pirmą kartą festivalio organizatoriai ryžtasi smagiam eksperimentui – ragina moksleivius visa klase ar draugais burtis į komandas ir dalyvauti žiuri komisijos konkurse. Šimtai vaikų ir  jaunuolių visame pasaulyje dalyvauja kino festivaliuose, žiūri filmus, diskutuoja, renka geriausius. Viskas, ką moksleiviams  reikia nuveikti – surinkti ne mažiau aštuonių draugų, paimti telefoną arba kamerą į rankas, vienu kadru nufilmuoti ką jų klasei ar komandai reiškia kinas. Paprasta užduotis, kuriai atlikti reikia ir kūrybiškumo. Dalyvauti gali visi 7 – 18 metų moksleiviai.  Laiškus su prisegtais filmukais siųsti adresu kinoziuri2014@gmail.com iki 2014 10 05 d.

Žiuri dalyvaus  9 – ajame tarptautiniame vaikų ir jaunimo filmų festivalyje Vilniuje,  žiūrės savo kategorijos konkursinės programos filmus,  rinks ir apdovanos geriausiuosius.

Festivalio programa bei konkurso nuostatai skelbiami internetinėje svetainėje www.kidsfestival.lt  bei Tarptautinio vaikų ir jaunimo filmų festivalio Facebook paskyroje.

Festivalis vyks spalio 10 - 19 dienomis Vilniuje kino teatruose „Pasaka“, „Skalvija“ ir „Multikino“, spalio 21, 22  d. persikels į Kauno ir Šiaulų „Forum Cinemas“ kino teatrus, o lapkričio mėnesį atkeliaus į Ukmergę.

Organizatoriai ragina mokyklas registruotis į grupines kino peržiūras ir didžiajame ekrane leistis į magišką kelionę po nesibaigiančius ir nepakartojamus vaikystės nuotykius.

Nuoroda į festivalio filmuką apie konkursinę programą ir jos sąlygas: https://www.youtube.com/watch?v=BqFwmA3VHNk&feature=youtu.be

www.kidsfestival.lt

 

Komentarai