Išankstinis „EDOX“ dokumentinių filmų festivalio seansas Vilniuje

Nominum inf.
2014 spalio 1 d.

Geriausiam pasaulio dokumentiniam kinui skirta šventė „EDOX“ vyks pirmąjį spalio savaitgalį Anykščiuose, bet prieš tai du festivalio programos filmai bus parodyti išankstiniame seanse Vilniuje, Lietuvos kinematografininkų sąjungos Kino klube (Vasario 16-osios g. 8).

Spalio 2 d. 17 val. vyksiantį seansą pradės festivalio viešnios ispanų režisierės Irene M. Borrego trumpametražio filmo „Duona ir žuvis“ (2013, 28 min.) peržiūra.

Tai pasakojimas apie vos kelis žmones vienijančią stačiatikių bažnyčios bendruomenę nedideliame kaimelyje, įsikūrusiame Serbijos širdyje. Filmo premjera įvyko 2013 m. Edinburgo kino festivalyje, kur jis buvo nominuotas geriausio užsienio dokumentinio filmo kategorijoje. Režisierė Irene M. Borrego dalyvaus filmo peržiūroje ir atsakys į žiūrovų klausimus.

Iškart po to bus rodomas italų režisieriaus Carlo Zoratti filmas „Ypatingas poreikis“ (2013, 84 min.).

Carlo ir Alexas nutaria padovanoti ypatingą gimtadienio dovaną savo draugui, autistinių sutrikimų turinčiam Enea, – jo pirmąjį lytinį aktą. Tačiau įgyvendinti šią idėją Italijoje nėra lengva, iškyla netgi baudžiamosios atsakomybės grėsmė. Trijulė nusprendžia traukti į liberalesnius kraštus. Sulipę į seną mikroautobusą, jie išvyksta į kelionę, kuri netruks viršyti visus jų lūkesčius. Carlo Zoratti filmas – Leipcigo, Triesto, Dalaso ir Ostino tarptautinių kino festivalių laureatas, Amsterdamo dokumentinių filmų festivalio nominantas.

„EDOX“ kino fiestą ir ispanų režisierę pristatys festivalio sumanytojas, Europos kino akademijos narys, JAV kino režisierių gildijos apdovanojimo ir Nacionalinės premijos laureatas Arūnas Matelis.

 

www.dox.lt

www.facebook.com/events/368416619984088

 

Komentarai