Kino edukacijai skirti renginiai – parodoje „Mokykla“

LKC inf.
2014 lapkričio 21 d.

Šiandien Vilniuje prasidedančioje parodoje „Mokykla“ pirmą kartą veiks stendas, skirtas kinui bei kino edukacijai. Jį organizuojantis Lietuvos kino centras taip pat kviečia dalyvauti kino edukacijai skirtuose renginiuose.

„Dalyvaudami švietimui skirtoje parodoje, norime parodyti, kad kinas gali būti ne tik laisvalaikio pramoga, bet ir ugdymo priemonė. Šiuo metu vis plačiau kalbama apie vizualinį raštingumą, tai yra gebėjimą suprasti ir vartoti judančių vaizdų kalbą. Žiūrint filmus ir juos analizuojant galima išmokyti suvokti vaizdų esmę, jų daromą poveikį, kritiškai juos vertinti“, - sako Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Stende „Kino edukacija“ bus pristatomos Lietuvos kino centro (LKC) ir įvairių kitų organizacijų vykdomos kino edukacijos iniciatyvos ir projektai, įvairūs filmai, kuriuos Lietuvos kino kūrėjai siūlo žiūrėti moksleiviams ir mokytojams. Stende lankysis ir su stendo lankytojais bendraus kino edukacijos projektų vykdytojai bei filmų kūrėjai. Stendo lankytojai galės išbandyti jėgas viktorinoje ir laimėti prizų. Mokytojams bus rengiami trumpi Kino edukacijos ugdymo bazės pristatymai.

Parodos metu vyks specialūs renginiai.

Šiandien, lapkričio 21 d., 16 val., bus pristatyta Kino edukacijos ugdymo bazė. Ją sudaro trys filmų programos, skirtos trims amžiaus  grupėms. Kiekvienam filmui parengta metodinė medžiaga, kurią sudaro filmo aprašymas ir analizė, diskusijų temos ir užduotys. Bazė veikia LKC interneto svetainėje, todėl prisijungę prie bazės, kartu su mokiniais mokytojai gali žiūrėti filmus ir juos analizuoti, naudotis kinu kaip informacijos šaltiniu, ne tik kaip pagalbine vaizdine priemone.

Rytoj, lapkričio 22 d., LKC kvietimu parodoje lankysis ir seminarą bei kino dirbtuves ves lektorė iš Graikijos Maria Leonida.

Seminare „Vizualus mąstymas“ bus kalbama apie tai, ar galima kalbėti ir mąstyti vaizdais bei garsais. Kaip judantys vaizdai veikia informacijos supratimą, kaip juos naudoti kaip atskirą informacijos šaltinį pamokose, kaip filmai gali padėti aiškinti bei interpretuoti įvairių disciplinų temas? Didelę patirtį kino edukacijoje turinti lektorė dalinsis gerosios praktikos pavyzdžiais, kino edukacijos idėjomis.

Kino dirbtuvėse „Kino dokumentikos kūrimas ir pritaikymas pamokose“ bus nagrinėjamos  judančių vaizdų naudojimo galimybės pamokose, atliekamos konkrečios užduotys. Dalyvaudami dirbtuvėse mokytojai susipažins su teoriniais ir praktiniais kino dokumentikos kūrimo pagrindais.

 

Lietuvos kino centro renginiai parodoje „Mokykla“:

 

Penktadienį, lapkričio 21 d., 16 val., Kino edukacijos ugdymo bazės pristatymas

Šeštadienį, lapkričio 22 d., 12 val., seminaras „Vizualus mąstymas“

Šeštadienį, lapkričio 22 d., 14 val. kino dirbtuvės „Kino dokumentikos kūrimas ir pritaikymas pamokose“. Registracija į renginį čia.

Komentarai