„Skalvijoje“ tęsiasi ciklas „Henrikas Šablevičius ir jo mokiniai“

lfc.lt
2014 lapkričio 26 d.

Šiandien kino centre „Skalvija“ 18 val. įvyks antra ciklo „Henrikas Šablevičius ir jo mokiniai“ peržiūra, kurią pristatys režisierė Giedrė Beinoriūtė.

Peržiūroje žiūrovai pamatys du dokumentinius filmus. Garsaus dokumentininko, kino pedagogo Henriko Šablevičiaus TV filme „Altajaus montažas“ (1969) pasakojama apie lietuvių studentus, išvykusius dirbti į Altajaus kraštą, stebime jaunų žmonių kasdienybę svetimame krašte ir dviejų skirtingų kultūrų sandūrą. Filme atsiskleidžia režisieriaus kūrybai būdingas šmaikštumas, išreikštas asociatyviais montažo sprendimais, garso takeliu, ir poetiškas kasdienybės vaizdavimas.

Giedrės Beinoriūtės dokumentinė juosta „Vulkanovka. Po didžiojo kino“ (2005) pasakoja, ką tolimoje ir civilizacijos apleistoje Vulkanovkoje paliko šią vietovę aplankęs „didysis kinas“. Čia dvejus metus buvo filmuojamas Šarūno Barto filmas „Septyni nematomi žmonės“. Dauguma vietinių gyventojų tapo šio proceso dalyviais. Bet „didysis kinas“ išvažiavo, o jie liko... Sveiki atvykę į Vulkanovką!

Įėjimas į seansą nemokamas.

 

Nuotraukoje - juostos "Vulkanovka. Po didžiojo kino" filmavimo akimirka.             

 

 

 

Komentarai