Jaunųjų kino kūrėjų planuose – ne tik filmų kūrimas

Rengėjų inf.
2015 sausio 26 d.

Kino kūrėjai režisierė Kamilė Milašiūtė ir operatorius Vytautas Katkus, vos praėjusiais metais baigę Lietuvos muzikos ir teatro akademiją ir savo diplominį filmą „After Rave“ parodę prestižiniame San Sebastiano kino festivalyje, sulaukė kvietimo į dar vieną festivalį.

Kūrėjai buvo pakviesti į Prancūzijos operatorių asociacijos festivalį „Cameflex 2015“, kuriame bus rodomas ir jų trumpo metro filmas „After Rave“. „Cameflex“ festivalis yra keturių dienų renginys, skirtas šviesai, operatoriaus darbo analizei ir žinių perdavimui. Šiais metais festivalis pagerbs italų operatorių Luciano Tovoli, čia bus rodoma jo darbų retrospektyva (operatorius dirbo su kino grandais M. Ferreri, M. Antonioni, M. Pialat ir kitais).

Lietuvos žiūrovai filmą „After Rave“ išvys jubiliejiniame XX Vilniaus tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris.

Jaunų kino kūrėjų ateities planuose sukasi daug kūrybinių projektų ne tik vaidybinių, bet ir dokumentinių filmų, juos taip pat domina ir jaunimo edukacija kino kalbos pagalba.

Kamilė Milašiūtė, 2012 m. pradėjusi organizuoti kino stovyklas moksleiviams „Septynios dienos ir naktys su kinu“, nenori apleisti jaunimo edukacijos.

„Jau dabar sulaukiame daug laiškų iš jaunuolių ir jų tėvų dėl registracijos į stovyklas. Stovyklos mums yra svarbios dėl to, kad galime dalintis savo patirtimi su jaunimu iš visos Lietuvos ne tik iš didžiųjų miestų, bet ir iš provincijos, kurią įvairūs renginiai ir edukacija dažnai aplenkia“, pasakoja Kamilė.

Jaunoji kino režisierė K. Milašiūtė su kitais kolegomis, jaunais profesionalais (Marija Kavtaradze, Vytautu Katkum, Armu Rudaičiu, Martynu Norvaišu) dabar kuria savo kino mokyklą „Youngblood“, į kurią kvies mokytis jaunuolius, kurie domisi kinu. Svarbiausia jauniems dėstytojams mokiniams perduoti aistrą, meilę kino menu tiek kūrybai, tiek vaizdų, kurie mus supa kiekvieną dieną, suvokimui.

Daugiau informacijos apie mokyklą: youngblood.lt.

Nuotraukoje - Kamilė Milašiūtė ir Vytautas Katkus. 

Komentarai