„Anglijos karalienė pagrobė mano tėvus" - Lanzarotės filmų festivalyje

„Dansu films" inf.
2015 sausio 27 d.

Į XV tarptautinio Lanzarotės filmų festivalio programą pakviestas ir lietuviškas filmas "Anglijos karalienė pagrobė mano tėvus". Režisieriaus Ernesto Jankausko filmas bus rodomas konkursinėje programoje ir dėl geriausio vaidybinio trumpametražio filmo vardo varžysis su dar 25 kitų kūrėjų darbais iš viso pasaulio. Festivalis kino gerbėjus džiugins kovo 16 – 28 dienomis.

Tuo tarpu lietuviškų filmų gerbėjai Ernesto Jankausko darbą gali palaikyti KINFO.LT rengiamuose apdovanojimuose, kuriuose filmas pretenduoja tapti geriausiu 2014 metais sukurtu lietuvišku trumpametražiu vaidybiniu filmu.

Sidabrine gerve Lietuvos kino apdovanojimuose įvertintas filmas "Anglijos karalienė pagrobė mano tėvus" pasakoja apie Mildą – šešerių metų mergaitę gyvenančią pas savo tetą, nes jos tėvai negrįžta iš

emigracijos Londone. Vieną dieną ji susipažįsta su moterimi, kuri ją įtikina, kad jos tėvai yra pagrobti pačios Anglijos karalienės. Mergaitė pasiryžta didžiausiam žygdarbiui savo gyvenime – išvaduoti tėvus iš „karalienės gniaužtų". Slapčia ji susikrauna daiktus ir išsiruošia į Londoną. Kelionėje mergaitė pradeda susidurti su sunkumais, kurių didžiausias – ji pati. 

Komentarai