Valentinas Novopolskis: „Filmo „Nesamasis laikas“ DVD – puiki dovana geriausiam draugui“

"Just a Moment" ir "Meed Films" inf.
2015 vasario 15 d.

„Nesamasis laikas“ Lietuvos kino teatruose pasirodė 2014 m. vasarį. Prebėgo metai, ir filmo kūrėjų stovykloje vėl premjera. Šįsyk – dar spaustuvės dažais kvepiančio filmo DVD disko, kurį režisierius ir aktoriai pristatys Vilniaus ir Kauno žiūrovams.

„Per šiuos metus mūsų mikro-biudžeto arthauzinis filmas nuveikė išties nemažai – į Lietuvos kino sales sukvietė 5 tūkstančius žiūrovų, buvo apdovanotas „Sidabrine gerve“, dalyvavo keliuose tarptautiniuose festivaliuose, filmo sklaidai skirti vaizdo klipai surinko per 100 000 peržiūrų youtube tinklapyje, o svarbiausia – filmas sulaukė nuoširdžių teigiamų žiūrovų reakcijų. Todėl, manau, DVD išleidimas ir pristatymas – loginė šios įvykių grandinės tąsa,“ – sako filmo režisierius Mykolas Vildžiūnas.

„Įsigalint skaitmenai, DVD formatas pamažu tampa „vintažiniu“, bet mūsų filmui jis labai tinka. Juk kalbame apie laiką, kurio nebėra, apie nostalgiją, apie sapną-nesapną. Sakyčiau taip: jeigu ieškote prasmingos dovanos geram draugui – šis DVD taps taikliu šūviu į dešimtuką. Ir ne šiaip padovanoti, bet jaukiai drauge praleisti vakarą, žiūrint filmą ir iš užmaršties prikeliant gražias reminiscencijas,“ – teigia „Sidabrinės gervės“ laureatas aktorius Valentinas Novopolskis.

Filmo kūrybinė grupė kviečia dar kartą pažiūrėti filmą ir kartu pasidžiaugti išleistu DVD. Vilniuje disko pristatymas įvyks vasario 19 d., 19.00 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje. Renginys nemokamas.

O Kaune filmo peržiūra ir DVD pristatymas atidarys naują kino vakarų seriją „Subtitrai“, kurią organizuoja kino teatras „Romuva“ ir Vytauto Didžiojo universitetas. Kino vakarų serija „Subtitrai“ – tai keturi lietuviško kino seansai „Romuvoje“, kurie leis iš arčiau pažvelgti į neretai mums pro akis praslystančius, tačiau atidaus ir net akademinio žvilgsnio vertus filmus. Seansuose dalyvaus ir apie filmų idėjas diskutuoti kvies ne tik patys jų kūrėjai, bet ir Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojai bei mokslininkai, kurie filmo problematiką užčiuops iš savo nagrinėjamos srities perspektyvos.

Pirmasis „Subtitrų“ seansas su „Nesamojo laiko“ kūrybine grupe įvyks vasario 26 d., 18.00 val. „Romuvoje“.

Komentarai