Programa „Lietuviai svetur“ pranoko visus festivalio lūkesčius (video)

"KP" inf.
2015 vasario 17 d.

Jau trečius metus gyvuojanti „Kino pavasario“ programa „Lietuviai svetur“ šiais metais sulaukė kaip niekad daug filmų paraiškų. Į ją atrinktos vaidybinės ir dokumentinės, pilno ir trumpo metro juostos. Ilgametė lietuviškosios festivalio programos, į kurią įeina ir „Lietuviai svetur“, sudarytoja Justė Zavišaitė kviečia nepraleisti progos susipažinti su užsienyje gyvenančių lietuvių kūryba ir sufleruoja, į ką atkreipti daugiausia dėmesio.

Dokumentinė juosta „Gyvenimas yra šventas“ („Life Is Sacred“) pasakoja apie buvusio Bogotos mero, lietuvių išeivių šeimoje gimusio Antano Mockaus prezidentinę kampaniją. „Tai istorija apie žodžio laisvę, kūrybiškumą, drąsą iš visų jėgų stengiantis įveikti užburtą smurto ir korupcijos ratą Kolumbijoje,“ – sako J. Zavišaitė.

Perspektyvią lietuvių aktorę Severiją Janušauskaitę pamatysite režisierės Annos Melikyan filme „Žvaigždė“ („Star“). Už šį vaidmenį S. Janušauskaitė Rusijos kino festivalyje „Kinotauras“ buvo pripažinta geriausia aktore bei gavo nacionalinę Rusijos kino premiją „Auksinį erelį“.

Egzotiškiausias programos filmas „Mylėk tik tą, kurią myli“ („Love The One You Love“) atkeliavo net iš Pietų Afrikos Respublikos. Istorijos apie į nenuspėjamą meilės trikampį įsivėlusią porą autorė – lietuvių kilmės režisierė Jenna Cato Bass.

Australų juodojo humoro dramoje „Mulas“ („The Mule“) išvysime lietuvių kilmės aktorių Ilyą Altmaną. Kontroversiškiausiame programos filme jis įkūnija agresyvios elgsenos narkomafijos banditą iš Lietuvos.

 

Nuotraukoje - aktorė Severija Janušauskaitė filme "Žvaidždė".

 

Komentarai