Lietuviško dokumentinio filmo „Matlės rankšluostis“ projektas bus vystomas tarptautinėje mokymų programoje „Eurodoc 2015“

LKC inf.
2015 vasario 26 d.

Lietuviškas kino projektas atrinktas dalyvauti tarptautinėje mokymų programoje „Eurodoc 2015“. Režisieriaus Sauliaus Beržinio dokumentinio miuziklo projektą „Matlės rankšluostis“ mokymuose atstovaus filmo prodiuserė ir scenarijaus bendraautorė Akvilė Žilionytė. Lietuvos kino centras šiam kino sklaidos projektui skyrė 5460 eurų valstybinį finansavimą.

 „Matlės rankšluostis“ pasakoja apie Holokausto metu žuvusią žydų kilmės lietuvių jaunąją poetę Matildą (Matlę) Olkinaitę (1921-1941). Filmas paremtas jos iliustruotu dienoraščiu, poezija, archyvine medžiaga.

Mokymų metu „Matlės rankšluostis“  prodiuserė tobulins projektą, patikrins filmo galimybes už šalies ribų, gilins biudžeto valdymo, finansavimo ir teisines žinias, įgis žinių apie filmų bendros gamybos aspektus. Mokymuose projektas bus pristatytas pagrindiniams Europos dokumentikos pirkėjams bei platintojams.

„Eurodoc“ yra mokymų programa, specialiai sukurta bendrai kūrybinių dokumentinių filmų gamybai. Tai yra dokumentikos idėjų kalvė, apimanti didelę pasakojamųjų stilių įvairovę ir gamybos būdus. Programa skirta nepriklausomiems dokumentinių filmų projektų prodiuseriams, norintiems tobulinti savo projektus, filmų pirkėjams, finansuotojams ir platintojams.  Mokymų tikslas yra gerinti tarptautinei rinkai skirtų dokumentinių filmų projektų kūrimo kokybę, pristatyti sukurtus projektus pagrindinių Europos dokumentinių filmų transliuotojams.

Mokymai prasideda kovo mėnesį ir susideda iš trijų atskirų sesijų, kurios vyks Vokietijoje, Portugalijoje ir Prancūzijoje.

Praėjusiais metais „Eurodoc“ mokymuose savo projektus tobulino Inesa  Ivanova su projektu „Laisvės kaina“, Tomas Tamošaitis su projektu „Pilkas namas“ ir Giedrė Žickytė su projektu „Padėkos diena“.

Komentarai