Vidai Ramaškienei įteiktas Barboros Radvilaitės medalis

KP inf.
2015 balandžio 17 d.

Šiandien, balandžio 17 d., kadenciją baigiantis Vilniaus meras Artūras Zuokas įteikė  festivalio „Kino pavasaris“ direktorei Vidai Ramaškienei Barboros Radvilaitės medalį. Tai apdovanojimas už visuomeninės ir profesinės veiklos įtaką Lietuvai bei jos sostinei.

Pasak A. Zuoko, V. Ramaškienės dėka jau daugelį metų pavasaris Vilniuje prasideda drauge su „Kino pavasariu“, kuris kasmet į sostinę sutraukia vis daugiau žiūrovų bei garbingų svečių iš viso pasaulio.

„Esu labai laiminga moteris, nes darau gyvenime tai, ką noriu, o mano sumanymus priima ir padeda įgyvendinti šeima, draugai ir festivalio komanda. Šį apdovanojimą priimu kaip didžiulį įsipareigojimą ateičiai“, – dėkodama už šį reikšmingą Vilniaus miesto savivaldybės įvertinimą kalbėjo V. Ramaškienė.

V. Ramaškienė – daugiau nei 30 metų puoselėja ir populiarina europietišką kiną Lietuvoje bei rūpinasi lietuviško kino sklaida už šalies ribų. Ji ir buvo viena pirmųjų, kurios iniciatyva šalyje imtas rodyti Europos režisierių sukurtas kinas. V. Ramaškienės vadovaujamas kino teatras „Lietuva“ tapo „Europa Cinemas“, Europos nepriklausomo kino teatrų tinklo, svarbia dalimi – jame įvyko daugybė reikšmingų tiek Lietuvos, tiek Europos režisierių premjerų.

Žinoma, svarbiausia, kad šis ryškus kultūros pasaulyje žmogus prisidėjo prie pirmojo tarptautinio festivalio – „Kino pavasario“ – sukūrimo, kuriam ji sėkmingai vadovauja jau du dešimtmečius.

Apdovanojimo Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto medaliais steigėja yra Vilniaus miesto savivaldybės taryba. Juo pagerbiami labiausiai Vilniui nusipelnę žmonės. Barboros Radvilaitės medaliu apdovanojamos moterys, Žygimanto Augusto medaliu – vyrai.

Lig šiol Barboros Radvilaitės medaliais apdovanoti asmenys:

2002 m. už nuopelnus Lietuvai ir Vilniui – teatralė, režisierė, pedagogė, bibliotekininkė, visuomenininkė Beatričė Kleizaitė–Vasaris;

2005 m. už labdaringą veiklą – pianistė, pedagogė, visuomenės veikėja Gražina Ručytė–Landsbergienė;

2005 m. už nuopelnus Lietuvos kultūrai, baleto menui ir kultūrinių ryšių puoselėjimą, Lietuvos ir Vilniaus vardo garsinimą – baleto artistė, choreografė Maja Pliseckaja;

2007 m. už nuopelnus Vilniaus miestui – literatūrologė, germanistė, teatrologė Irena Veisaitė;

2010 m. už nuopelnus Vilniaus miesto kultūrai – literatūrologė, rašytoja Viktorija Daujotytė–Pakerienė.

Komentarai