„Oskarams“ nominuotų trumpametražių programa sulaukė didelio trumpo kino išsiilgusių žiūrovų dėmesio

"Lithuanian Shorts" inf.
2015 balandžio 27 d.

Praėjusią savaitę penkių Lietuvos miestų kino teatrus šturmavo 2015 metais Oskarams nominuotų trumpametražių filmų programa. Tai pirmą kartą organizuota iniciatyva, kurią pristatė kino platintojai "Prior Entertainment" ir lietuviškų trumpametražių filmų agentūra "Lithuanian Shorts". Ši filmų programa suteikė Lietuvos žiūrovams galimybę susipažinti su geriausiais pasaulio trumpametražiais filmais ir įvertinti net 5 juostas vienu metu.

Kaip pastebėjo kino teatrų atstovai, trumpas kinas Lietuvoje išties labai populiarus ir sulaukia vis daugiau ne tik jaunų, bet ir vyresnių žiūrovų dėmesio. Pasak Klaipėdos Kultūros fabriko vadybininkės Lauros Jackevičiūtės, net pirmieji saulėti ir pavasariški vakarai nesutrukdė kino mylėtojams iškeisti parko suoliukų į „Kultūros fabriko“ kino salės kino kėdes. „Kultūros fabrikas“ džiaugiasi sulaukęs tokio didelio susidomėjimo ir pozityvių komentarų po renginio. Panevėžyje įsikūrusio kino centro “Garsas” programų koordinatorė Kornelija Norkevičiūtė po trumpametražių programos peržiūrų maloniai buvo nustebinta, kad Panevėžyje pirmą kartą pristatyti filmai buvo itin šiltai sutikti miestiečių. Tokios iniciatyvos įrodo, kad trumpo metro filmai pamažu Panevėžyje atranda savo žiūrovą ir vis labiau įvertinami.

Sostinės žiūrovai taip pat neliko abejingi Oskarų trumpukams - kino centro "Skalvija" kolektyvas pastebėjo, kad žiūrovai yra akivaizdžiai pasiilgę trumpo metro kino. Vilniuje jau savaitę prieš seansus prasidėjo sujudimas ir skambučiai, teiraujantis vietų, o po seanso sulaukė ne vienos reakcijos, kad trumpametražius filmus kino teatro repertuare vertėtų rodyti dažniau. Žiūrovams patiko, kad peržiūrų metu susidarė labai linksma atmosfera, mat filmuose netrūko humoro, šmaikščių dviprasmiškų scenų.

Po sėkmingos 2015 Oskarų nominantų programos Lietuvoje, žiūrovai gali tikėtis ir tolesnių trumpametražių filmų pristatymų. Artimiausi trumpo kino rodymai su naujausiais lietuviškais trumpametražiais filmais -  jau gegužės mėnesį.

Komentarai