Filmo “Meistras ir Tatjana” prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė atrinkta į perspektyviausių pasaulio prodiuserių sąrašą

Just a Moment ir Meed Films inf.
2015 gegužės 21 d.

Kasmet, svarbiausio Europos kino renginio - Kanų kino festivalio išvakarėse, vienas įtakingiausių tarptautinių kino leidinių “Screen International” išleidžia specialų priedą “Future Leaders” (Ateities lyderiai), skirtą perspektyviausių kino profesionalų pristatymui. Šiais metais nuošalyje neliko ir Lietuva  - prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė pateko tarp 47 – ių perspektyviausių pasaulio kino prodiuserių.

2014 metais atkreipęs dėmesį į kylančius filmų pardavimo ir platinimo agentus, šiais metais “Screen International” atrinko 47 kino prodiuserius, šiuo metu dirbančius su antruoju ar trečiuoju vaidybinio filmo projektu ir vertus būsimųjų kino lyderių vardo. Pasak leidinio redaktoriaus Matt Mueller, sudaryti tokį neilgą prodiuserių sąrašą tapo tikru iššūkiu, o atrinkti kandidatai stebina savo patirtimi ir profesiniu išprusimu.

“Kiekvienais metais kino prodiuserių ratą papildo dešimtys naujų vardų, bet ne mažiau jų jį ir palieka. Nes, nors daugeliui “kinas” asocijuojasi su raudonais kilimais ir skambiais talentų vardais, kasdieninis darbas jo virtuvė reikalauja nepaprasto atsidavimo, aukštos tolerancijos rizikai ir labai daug kantrybės. Čia sunku išlaikyti tiesią nugarą ir labai lengva užsiauginti storą “skūrą”. Kasdien dirbu tam, kad to išvengčiau. O tokie nedideli džiaugsmai kaip šis sąrašas tikrai padeda – sustoji, nusišypsai, pakeli smakrą ir dirbi toliau,” – pasakoja studijos “Just a moment” prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė.

Lietuvos Autorinio kino aljanso narė, tarptautinių prodiuserių tinklo EAVE atstovė Lietuvoje prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė kartu su režisieriumi Mykolu Vildžiūnu 2007 metais įsteigė studiją “Just a moment”. Tarp studijoje sukurtų filmų yra režisierės Linos Lužytės dokumentinis filmas “Igruški”, Giedrės Žickytės dokumentinis filmas “Kaip mes žaidėme revoliuciją”, Marato Sargsyano dokumentinis filmas “Tėvas”,  Mykolo Vildžiūno vaidybinis filmas “Nesamasis laikas” ir daugelis kitų, pristatytų ne tik Lietuvos kino teatruose, bet ir Venecijos, Roterdamo, Maskvos, Šefildo, Krokuvos, Varšuvos, Niono tarptautiniuose festivaliuose.

Šiuo metu studija intensyviai dirba su trimis vaidybiniais, dviem dokumentiniais kino projektais ir tuo pačiu ruošiasi nacionaliniams kino apdovanojimams “Sidabrinė gervė”, kuriuose  naujausias režisierės Giedrės Žickytės dokumentinis filmas “Meistras ir Tatjana” nominuotas net penkiose kategorijose. Geriausio režisieriaus, montažo režisieriaus, kompozitoriaus, operatoriaus bei geriausio dokumentinio filmo nominacijose konkuruojantis filmas Lietuvos kino teatrų repertuaruose pasirodys jau šių metų spalio mėnesį.

Skaitmeninę leidinio “Screen International” priedo “Future Leaders” versiją galite rasti čia http://issuu.com/mb-insight/docs/screen_future_leaders_2015?e=9535811/12691808

Komentarai