Julija Steponaitytė apie konkurenciją su Aiste Diržiūte: „Mūsų tikslai yra visiškai skirtingi“

LiKA inf.
2015 gegužės 26 d.

Žinią apie dėmesio tarptautiniuose filmų festivaliuose sulaukusį režisierės Alantės Kavaitės kurtą filmą „Sangailės vasara“ ir Lietuva sutiko su džiaugsmu. Būti įvertintam apdovanojimu yra svarbu – su tuo sutinka ir viena iš filmo pagrindinių aktorių Julija Steponaitytė. 8-uosiuose Lietuvos kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė” J. Steponaitytė nominuota Metų geriausios aktorės vaidmens kategorijoje už vaidmenis filmuose „Sangailės vasara“ (rež. A. Kavaitė) ir „Man dvim keli“ (rež. M. Kavtaradzė).

„Būti nominuotai yra malonu, taip ir pasijutau kai sužinojau“, - sako ji. Kartu su J. Steponaityte „Sidabrinę gervę” už geriausios aktorės vaidmenį pretenduoja gauti Agnė Kaktaitė už vaidmenį filme „Kelių eismo taisyklės“ ir „Sangailės vasaros“ aktorė, Julijos kolegė, Aistė Diržiūtė. „Konkurencija? Sunku pasakyti, ar ji apskritai yra, ką jau kalbėti apie tai, ar ją jaučiu. Mūsų su Aiste tikslai yra visiškai skirtingi“, - nukerta aktorė.

Ji įsitikinusi – auganti kino industrija turi auginti ir tradicijas, o „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai yra graži proga peržvelgti šalies metų produkciją ir jos kokybę. „Kartais apdovanojimai padeda kuriant savo gyvenimo aprašymą. Tokie ir panašūs faktai kalba patys už save. Žmogui, kuris turi spręsti apie tavo darbą, bet yra jo nematęs, faktai gali pasitarnauti. Tiesa, kaip ir bet kas kitas, ką įrašai į savo gyvenimo aprašymą. Viskas priklauso nuo tikslų, kuriuos esi užsibrėžęs. Žinoma, diena, kai gauni oficialų įvertinimą už savo darbą, yra maloni“, - sako Julija Steponaitytė.

Būdama aštuonerių ji pradėjo lankyti menų studiją, kurią įkūrė ką tik Lietuvos muzikos ir teatro akademiją baigę Vlado Bagdono vadovaujamo kurso aktoriai – Vytautas Kontrimas ir Ieva Norkūnienė. „Mes ten vaidinom, šokom, dainavom, o vienuolikos jau nusifilmavau Šarūno Barto filme „Nieko nepraranda vaikai” (skirtą „Visions of Europe“ trumpametražių filmų rinkiniui, išleistam 2004 m. – red. past.). Tai buvo pirmas filmas, kuriame vaidinau, - apie aktorystės pradžią pasakoja J. Steponaitytė.

Pati aktorystės studijų ji nepasirinko ir sako nematanti jokios priežasties pereiti į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Savo studijų kryptį – fotografiją ir medijas – Metų geriausios aktorės kategorijoje nominuota Julija jaučia pasirinkusi teisingai. Tiesa, ateitį mergina planuoja sieti su kinu. Nors šiuo metu niekur nesifilmuoja, ji dirba kino postprodukcijos įmonėje – tai iš dalies susiję su jos praktika vaidinant filmuose.

„Kinas ir teatras yra du skirtingi dalykai. Juos galima lyginti, tačiau negaliu atsakyti, kur vaidindama jaučiuosi geriau, nes teatre nevaidinu ir neturiu kasdienio profesinio įdirbio. Darbas su kamera man patinka, kurti personažą filmui yra keista ir įdomu. Man apskritai patinka kino realybė ir tai, kaip jis formuoja laiko, tikrovės sampratą. Apie šiuos dalykus galvoju būdama filmavimo aikštelėje“, - pasakoja Metų geriausios aktorės vaidmens nominantė Julija Steponaitytė.

Apdovanojimus pristato LiKA ir Lietuvos kino centras. Apdovanojimų globėjas Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Lietuvos kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ – jau šį šeštadienį, 18.30 val. tiesiogiai per LRT televiziją. 

Komentarai