R. Zabarauskas pradėjo filmuoti kelio filmą apie save

Rengėjų inf.
2015 liepos 18 d.

Liepos 18-ą dieną pasibaigs tris savaites trukęs naujo Romo Zabarausko filmo „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ filmavimas. Paskutinės pamainos išvakarėse filmo režisierius ir pagrindiniai aktoriai pasidalino įspūdžiais iš filmavimo aikštelės. Tai – reta proga juos sutikti, nes visi trys „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ aktoriai gyvena „pabėgę“ iš Lietuvos: aktorė Irina Lavrinovič kuria Briuselyje, menininkas Denisas Kolomyckis Portugalijos Gois miestelyje kartu su savo vaikinu vadovauja menininkų namams, o pietietis Adrian Escobar gyvena tolimoje Meksikoje.

Filmo užmojis – papasakoti išgalvotą istoriją apie patį Romą Zabarauską (akt. Denisas Kolomyckis). Homoseksualus režisierius padeda savo draugei, kino aktorei Indrei (akt. Irina Lavrinovič) pabėgti iš Lietuvos, po to kai ji nužudo savo motiną ir pavagia jos pinigus. Kartu į kelionę Romas Zabarauskas pasiima savo meksikietį vaikiną Carlos (akt. Adrian Escobar).

„Tai bus provokuojantis filmas, sekantis 90-aisiais JAV klestėjusio Naujojo Žydro Kino tradicija. Tuo metu į AIDS krizę reagavę radikalūs LGBT aktyvistai ir kūrėjai siekė ne pritapti prie visuomenės, o ją pakeisti“, - teigė R. Zabarauskas. Kiek filme realių faktų, režisierius paliks spręsti patiems žiūrovams.

Prie „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ filmavimų simboliškai prisijungė žinomi dainininkai Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Vaidas Baumila. Justė kuria šiuolaikinio meno kuratorės, o Vaidas – policininko personažus. Daugiau informacijos apie šiuos vaidmenis kol kas neatskleidžiama.

„Nuo Lietuvos nepabėgsi“ finansuojamas pačių filmo gerbėjų surinktomis lėšomis. Gruodžio mėnesį minios finansavimo portale „Kickstarter“ šiam tikslui buvo surinkta 20,886 JAV dolerių suma. Birželio 10 dieną bendradarbiaujant su gyvūnų teisių organizacija „Tušti narvai“ surinkti dar 3,590 JAV doleriai, skirti filmavimo komandos veganiškam iššūkiui paremti.

 

Komentarai