Režisierė Gabrielė Urbonaitė kuria filmą „Namo“ ir kviečia kino mylėtojus prisidėti prie jo atsiradimo

Rengėjų inf.
2015 liepos 26 d.

Režisierė Gabrielė Urbonaitė ir jos komanda Indiegogo“ minios finansavimo platformoje renka pinigus naujam trumpametražiam vaidybiniam filmui Namo“ (Back“) ir kviečia prisidėti Lietuvos kino mylėtojus.

Tai – Gabrielės diplominis darbas Emersono koledžui Bostone (JAV), bet jo filmuoti Gabrielė grįžo į Lietuvą.

Namo“ pasakoja apie Ievą, 22-ejų metų aktorę, kuri grįžta į gimtąjį Vilnių iš Los Andželo. Per pirmąsias dvylika valandų Vilniuje Ieva susiduria su tuo, kaip jos namai – žmonės ir pats miestas – pasikeitė. Ji susitinka su mama ir draugais, kurie įsivaizduoja Ievą kaip sėkmingą aktorę, o Ameriką – kaip galimybių šalį. Tik savo buvusiam vaikinui Tadui Ieva atskleidžia, kad jos lūkesčiai neatitiko realybės, kad ji jaučiasi pasimetusi ir netikra dėl ateities.

Filmo scenarijaus autorė ir režisierė G. Urbonaitė gerai pažįsta pagrindinės herojės išgyvenimus: Man buvo šešiolika, kai pirmą kartą išsikrausčiau gyventi į užsienį, į JAV. Prisimenu, kad buvo sunku prisitaikyti prie naujos vietos ir kultūros, bet turbūt dar sunkiau po metų sugrįžti namo, į Lietuvą, ir suprasti, kad Vilnius nebėra toks pats, kokį prisimenu, kai jį palikau, ir kad aš jame nebesijaučiu tokia sava kaip anksčiau.“ Jaunoji režisierė pastebi, kad dalinasi šiuo buvimo tarp“ jausmu su daugeliu kitų emigrantų. Namo“ – tai mano bandymas konkrečia vienos merginos istorija kalbėti apie emigraciją ir grįžimą iš jos, apie žmogaus troškimą priklausyti konkrečiai vietai, turėti namus, ir tuo pačiu metu supratimą, kad jokia vieta nelieka nekintanti“, – mąsto ji.

Ankstesnis G. Urbonaitės filmas Plaukikė“ buvo apdovanotas Sidabrine gerve“ kaip geriausias 2013 m. trumpametražis vaidybinis filmas, buvo rodomas ir laimėjo prizus festivaliuose Prancūzijoje, Švedijoje ir JAV.

Namo“ projektas buvo tarp devynių iš viso pasaulio atrinktų trumpametražių filmų projektų „Berlinale Talents Short Film Station“ dirbtuvėse Berlyne. Ten režisierė vystė filmo scenarijų ir „pičingo“ (pitching) metu pristatė projektą kino industrijos profesionalų grupei.

Filmo herojus įkūnys jaunosios kartos aktoriai: Severija Bielskytė, Šarūnas Zenkevičius, Eglė Lekstutytė, Petras Kuneika, Dainius Jankauskas ir kiti. Pagrindinės herojės mamos vaidmenį atliks Keistuolių teatro” aktorė Viola Klimčiauskaitė.

Filmą prodiusuoja kompanija Apricot Films“ (prodiuseriai Ieva Bužinskaitė ir Jonas Špokas).

Daugiau apie kampaniją sužinoti ir filmą galite paremti čia: http://igg.me/at/backthefilm

Filmo „Facebook“ puslapis: https://www.facebook.com/backthefilm

Komentarai