“Įspūdinga!” “Vienas geriausių!” “Būtina pamatyti!”

"Nominum" inf.
2015 rugpjūčio 3 d.

Neįprasto žanro -  dokumentinis muzikinis detektyvas, Oskaro ir dar 30 kino festivalių laureatas – filmas “Sugar Man” prieš savaitę pasirodė kino teatruose. Retai kino salėse rodoma dokumentika sukėlė Išskirtinę žiūrovų reakciją. Žymūs Lietuvos kultūros, mokslo,  pramogų verslo atstovai po filmo peržiūrų dalinasi  įspūdžiais  internetinėje erdvėje,  socialiniuose tinkluose, radijo eteryje.  

Štai keletas jų.

Ginas Dabašinskas,  žurnalistas, radijo laidų vedėjas: "Praeitos savaitės pabaigoje, savaitgalį, teko susidurti su reiškiniu, kuris praskaidrino visą likusią savaitės dalį ir dar dabar raibuliuoja - savaitės pradžia irgi nuspalvinta štai šito fenomeno.”Sugar Man“ – tiesiog paprastas trumpas pavadinimas, idant prisimintumėt, kur turėtumėte nueiti. Įspūdingas dalykas. Tikrai. Negaliu atsikratyti to jausmo ir nenoriu, nes dalykas yra be galo žavus visom prasmėm.”

Andrius Puksas, Mokslininkų sąjungos instituto direktorius, LRT tarybos narys. "Malonių atradimų filmas...  dokumentinio "Sugar Man" žiūrovams neišvengiamai gresia atrasti perlą."

Raimundas Ušackas,  Ekseterio universiteto (Didžioji Britanija) ekonomikos ir politikos mokslų absolventas, būsimas Lietuvos kariuomenės savanoris:  “Tai nepaprastas filmas. Ši istorija yra tokia intriguojanti, kad gali pakonkuruoti su Holivudiniais filmais. Jis visą laiką prikaustė su gera humoro ir tuo pačiu liūdesio doze.  ... 5 žąsys ;). "

Monika Šalčiūtė, šokėja ir foto modelis: “Šis filmas manyje sužadino daug jausmų; ašarų, džiaugsmo, supratimo. ... Kaip gyventi, jeigu visas pasaulis galvoja jog esi miręs? Tai retorinis klausimas, susijęs su šio filmo potekste... Taip pat mano klausomos muzikos repertuare Ray Charles'ui atsirado konkurentas - Rodriguez.“

Sigutis Jačėnas , aktorius: “Žodžiais to neįmanoma apsakyti! tai būtina pamatyti! Dar ilgai  (po seanso – red.) negalėjome atsitokėti”

Linas Ryškus, LRytas TV direktorius, kino režisierius ir dramaturgas - “Vienas geriausių penkerių metų  kino filmas! “

“Sugar Man“ įžengęs į kino sales kartu su Holivudo vaidybinais “sunkiasvoriais” kaunasi dėl vietos po saule ir yra lankomiausių savaitės filmų dešimtuke. 

Komentarai