Pristatomas vieno laukiamiausių rudens filmų anonsas

"Meed films" inf.
2015 rugsėjo 8 d.

Pirmą kartą jaunosios lietuvių kino žvaigždės Giedrės Žickytės filmas „Meistras ir Tatjana“ parodytas pernai metų Europos kino forumo „Scanorama“ metu. Tarp tuomet filmą mačiųsių svečių abejingų neliko. „Seniai taip malonu buvo kino teatre. Šis filmas - džiaugsmas mūsų akims!“ – savo Facebook paskyroje rašė garsi juvelyrė Jurga Lago. „Šiurpuliukai kūnu bėgioja iki šiol. Kokios fotografijos! Istorijos! Chebra!“ – jai antrino verslininkė, TV laidų ir renginių vedėja Agnė Grigaliūnienė. O Menų fabriko „Loftas“ įkūrėja Živilė Diawara neslėpė, kad po premjeros jautė didžiulį jaudulį ir pakylėjimą.

„Meistras ir Tatjana“ pavergė ir Lietuvos kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ komisiją – filmas buvo nominuotas net penkiose kategorijose, o apdovanojimų ceremonijoje nuskynė net keturias gerves, tarp jų – už metų geriausią režisieriaus darbą bei metų geriausią ilgametražį dokumentinį filmą. Pastarojoje kategorijoje „Meistras ir Tajana“ nugalėjo kino hitais tapusius filmus „Nematomas frontas“ bei „Arvydas Sabonis. 11“.

Ypač daug pagyrų ir apdovanojimų sulaukė filmo operatorius Audrius Kemežys, už šį darbą pelnės Lietuvos kinematografininkų apdovanojimą, Lietuvos kino operatorių apdovanojimą „Ąžuolas 2015“ bei „Sidabrinę gervę“. Muziką filmui kūrė garsi Lietuvos daininkė Jurga Šeduikytė, į savo naujausią albumą įtrauksianti filmo įkvėptą dainą „Meistras ir Tatjana“.

Filmo ,,Meistras ir Tatjana” kūrėjai kviečia pasinerti į aistringos meilės ir kvapą gniaužiančios fotografijos pasaulį. Jo centre – Vitas Luckus, vienas iš Lietuvos fotografijos mokyklos kūrėjų, su fotoaparatu išmaišęs visą Sovietų Sąjungą. Aplinkiniai vadino jį vikingu, kopijavo jo manieras, išvaizdą, žavėjosi, stebėjosi, pavydėjo, bijojo, perpasakodavo būtas ir nebūtas istorijas. Vilniuje gyveno su gražuole žmona Tatjana, kartu namuose augino liūtą ir tapo vieną ryškiausių 7-ojo dešimtmečio porų. Ne mažiau ryškūs buvo ir jų namai – visada pilni spalvingiausios chebros, gyvenimo džiaugsmo ir pokalbių iki aušros. „Meistras ir Tatjana“ – neišgalvota, įkvepianti ir iki širdies gelmių sukrečianti genialaus kūrėjo gyvenimo ir meilės istorija.

Filmas jau dalyvavo ir yra pakviestas dalyvauti daugiau nei dešimtyje tarptautinių kino festivalių Lenkijoje, Armėnijoje, Vokietijoje, Gruzijoje, Baltarusijoje ir kitose šalyse.

Lietuvos kino teatruose „Meistras ir Tatjana“ pasirodys spalio 16 d. 

Komentarai