Leipcigo kino festivalyje – du lietuviški filmai

LKC inf.
2015 spalio 26 d.

Vokietijos mieste Leipcige šiandien prasideda savaitę truksiantis, vienas prestižiškiausių dokumentinio kino festivalių pasaulyje „DOK Leipzig“. 58-ąjį kartą rengiamo tarptautinio dokumentinių ir animacinių filmų festivalio programoje tarp pasaulinio kino naujienų šiemet ir du lietuviški filmai – režisierės Giedrės Žickytės „Meistras ir Tatjana“ bei Julijos Zubavičienės „Lida, Vanda Liusia“.

Filmas „Meistras ir Tatjana“ (rež. Giedrė Žickytė), kurio premjera Lietuvoje buvo spalio mėnesį yra įtrauktas į festivalio tarptautinę programą ir bus surengti du filmo seansai. Kitas lietuviškas filmas - „Lida, Vanda, Liusia“ (rež. J. Zubavičienė) yra atrinktas filmų peržiūros programai – DOK Market. Ši programa, tai filmų biblioteka, prieinama akredituotai auditorijai bei kino industrijos žmonėms.

Lietuvių dokumentinis kino menas Leipcigo festivalyje jau nėra naujiena, anksčiau į šio festivalio programą buvo įtraukti šie filmai: L. Mikutos „Pietūs Lipovkėje“, E. Vertelytės „UB Lama“, O. Burajos „Liza, namo!”, o 2005 metais Arūno Matelio režisuotas filmas „Prieš parskrendant į Žemę“ buvo išrinktas kaip geriausias ir pelnė pagrindinį „Auksinio balandžio“ prizą.

Filmų pristatymus festivalio mugėje ir programoje parėmė Lietuvos kino centras.

 

Nuotraukoje - filmo "Lida Vanda Liusia" kadras.

Komentarai