Pagrindiniai bendros gamybos kino mugės „Baltic Event“ prizai – lietuvių rankose

LKC inf.
2015 lapkričio 19 d.

Lapkričio 16-18 dienomis vykstančioje tarptautinio Talino kino festivalio bendros gamybos kino mugėje „Baltic Event“ geriausiu projektu (Eurimages Co-Production Development Award) pripažintas režisieriaus Tomo Vengrio ir prodiuserės Uljanos Kim projektas „Tėvyne mūsų“. Projektas taip pat pelnė specialų Clear Light apdovanojimą. Tačiau tai dar ne viskas, geriausiai pristatyto projekto  apdovanojimu (Best Pitch Award) įvertintas režisierės Linos Lužytės ir prodiuserės Dagnės Vildžiūnaitės projektas „Amžinai kartu“.

Lietuvos atstovai dalyvavo ir kituose „Baltic Event“ renginiuose. Scenarijaus rašymo ir pristatymo mokymuose „POWR Baltic Stories Exchange“ Lietuvai atstovavo rež. Karolio Kaupinio filmas „Corcovado Boreallis“ bei rež. Paco Enlaluna filmas „Romanas Marse“. Šią programą rengia „Baltic Event“ organizatoriai kartu su „TorinoFilmLab” bei Skandinavijos ir Baltijos šalių „Kūrybiškos Europos” „MEDIA“ biurais.

Gamybos etape esantys Baltijos šalių ir Suomijos filmai pristatyti „Works in Progress” programoje, kurioje ir du lietuviški kino projektai – režisieriaus Kristijono Vildžiūno projektas „Senekos diena“ (prodiuserė Uljana Kim) bei režisierės Linos Lužytės projektas „Amžinai kartu“ (prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė).

Kino profesionalams skirtose peržiūrose parodytas rež. Algimanto Puipos filmas „Edeno Sodas“. Prodiuserių dirbtuvėse kartu su prodiuseriais iš Vokietijos, Čekijos ir Rusijos dalyvavo lietuvių prodiuserė Gabija Budreckytė. Jaunojo kino kritiko seminare „Fipresci Young Tallinnts“ dvi dalyvės iš Lietuvos – Dovilė Grigaliūnaitė ir Ieva Šukytė.

Dalies Lietuvos kino industrijos atstovų dalyvavimą „Baltic Event“ renginiuose parėmė Lietuvos kino centras. 

Komentarai