Ką turi žinoti kūrėjas apie jo kūrinių sklaidą internete?

AVAKA inf.
2015 lapkričio 24 d.

AVAKA seminarų ciklas “Kita kūrybos pusė” netrukus užbaigs pirmąjį savo etapą. Lapkričio 26 d. kviečiame visus kūrėjus ir besidominčius autorių teisių apsauga ir įgyvendinimu šiuolaikinių technologijų aplinkoje į paskutinįjį šiais metais seminarą, kurio tema “Kūrėjas ir internetas – iššūkiai ir galimybės”. Seminare savo patirtimi ir įžvalgomis dalinsis Intelektinės nuosavybės apsaugos centro vadovas Vytas Simanavičius.

                “Šiandienos kontekste tai yra labai aktuali ir svarbi tema, kuri vienaip ar kitaip įtakoja kiekvieną kūrėją ar kūrinių naudotoją. Interneto skvarba į mūsų visų gyvenimus yra milžiniška ir kiekviename žingsnyje mes susiduriame su interneto suteikiamomis galimybėmis ir iššūkiais. Kalbant apie autorių darbus, internetas yra ne tik puikus būdas skleisti informaciją apie savo kūrybą, tačiau tai sudaro ir nemažai problemų dėl neteisėto kūrinių platinimo internete bei piratavimo. Visos šios temos bus paliestos seminaro metu ir labai kviečiu visus pasinaudoti proga ir užduoti rūpimus klausimus seminaro pranešėjui” – sakė AVAKA direktorius Darius Vaitiekūnas.

                Atskleisti temos aktualumą padės seminaro pranešėjas, kuris turi didelę darbo patirtį ginant autorių teises internete. Kalbėsime ir diskutuosime šiomis temomis:

·                   Audiovizualinių kūrinių kūrėjų autorių teisių pažeidimai internete.

·                   Kokios yra pasaulinės teisių gynimo tendencijos – pažeidimų būdai, jų identifikavimas, galimi gynimo būdai, galimybės stabdyti neteisėtai platinamą turinį.

·                   Kaip iki minimumo sumažinti neteisėtą kūrinių platinimą.

·                   Interneto vartotojai, jų elgesio algoritmas ir teisėtų platinimo platformų įtaka daromiems pažeidimams.

 

                Kviečiame visus pasinaudoti puikia galimybe ir apsilankyti paskutiniame šiais metais nemokamame seminare iš seminarų ciklo “Kita kūrybos pusė”. Seminaras įvyks š. m. lapkričio 26 d. ketvirtadienį, 14 val. Vilniaus mokytojų namų “Svetainės” salėje. Užsiregistruoti į seminarą kviečiame adresu www.avaka.lt/seminarai

Komentarai