Audiovizualinės industrijos profesionalams - išskirtinė vaizdo efektų meistro paskaita

Rengėjų inf.
2016 gegužės 26 d.

Rytoj, gegužės 27-ąją, šalies audiovizualinės industrijos profesionalai laukiami išskirtinėje vaizdo efektų meistro Vladislav Akhtyrskiy iš Kanados paskaitoje Filmų vaizdo efektų kūrimo aspektai".   Tai unikali galimybė susipažinti su tarptautine vaizdo efektų kūrimo virtuve” iš arčiau, sužinoti, kokia galinga gali būti kompiuterinė grafika ir animacija filmų kūrimo procese. Vienintelės Lietuvoje kompiuterinės grafikos konferencijos „CG Event Vilnius” išvakarėse vyksiantis nemokamas renginys skirtas prodiuseriams, post-produkcijos, vaizdo efektų, kompiuterinės grafikos profesionalams ir visiems, kurie domisi skaitmeniniais menais.

Paskaitos metu vaizdo efektų profesionalas Vladislav Akhtyrskiy pristatys Kanadoje įsikūrusios kompanijos „Framestore Canada” patirtį ir iškilusius iššūkius kuriant animaciją ir vaizdo efektus „Warner Bros” ir kitų Holivudo studijų fantastiniams filmams. Taip pat V. Akhtyrskiy papasakos apie vaizdo efektų prodiusavimą, vystymą ir gamybą, bei pabandys sugriauti mitą, kad efektai ar kompiuterinė grafika yra nesudėtingas ir greitas procesas.

Vladislav Akhtyrskiy paskutinius keturis metus dirba kompozicijos vadovu vaizdo efektų studijoje „Framestore Canada”. V. Akhtyrskiy filmografijoje puikuojasi tokie filmai kaip „Penas: nuotykiai niekados šalyje(rež. Joe Wright, 2015), „Gravitacija” (rež. Alfonso Cuarón, 2013), „Ties riba į rytojų” (rež. Doug Liman, 2014), Robinas Hudas” (rež. Ridley Scott, 2010) ir kt.

„Tokio svečio kaip Vladislav Akhtyrskiy paskaita tikrai išskirtinis atvejis lietuvių audiovizualinėje industrijoje. Šiandien intensyviai kalbant apie naujų technologijų virsmą, virtualios realybės atėjimą į audiovizualinę rinką, interaktyvių vaizdo elementų kūrimas tampa vis aktualesnis didelei daliai kūrybinės industrijos atstovų. Net neabejoju, kad iš Kanados atvykstančio vaizdo efektų profesionalo patirtis ir žinios praturtins mūsų šalies audiovizualinėje srityje dirbančių specialistų profesinę patirtį” - teigia „Kūrybiška Europabiuro Lietuvoje MEDIA skyriaus vadovė Eva Brazdžionytė.

Kaip teigia E.Brazdžionytė, vaizdo efektai ir jų kūrimo ypatumai labai dažnai lieka nuošalyje, kuomet kalbama apie filmo kūrimo procesą, o juk vaizdo efektai -  jų kompozicija, spalvos, technika, kūrybiniai sprendimai,-  irgi turi didžiulę reikšmę galutiniam filmo rezultatui. Vis dažniau kino festivalių programose galime išvysti netradicinėmis technikomis pagamintų filmų, jie tampa patrauklūs ir aktualūs žiūrovams. Vienas tokių pavyzdžių - lietuvių kilmės iliustratoriaus ir grafiko Nathano Jureviciaus animacinis filmas „Virsmas” (angl. Junction). Šis darbas buvo įgyvendintas net kelių vaizdo efektų ir animacijos studijų pagalba - lietuvių vaizdo efektų studijos „OKTA“ ir animacijos studijos „PetPunk” kartu su animacijos kompanija iš Kanados „Nathan Jurevicius". Minėtas filmas šiųmetiniame Vilniaus kino festivalyje „Kino pavasaris” buvo pripažintas žiūroviškiausiu metų lietuvišku filmu.

Paskaitą organizuoja  ES programos „Kūrybiška Europabiuro Lietuvoje MEDIA skyrius kartu su vaizdo efektų studija „OKTAbei vienintele Lietuvoje konferencija kompiuterinės grafikos profesionalams „CG EVENT Vilnius”.

Paskaita „Filmų vaizdo efektų kūrimo aspektai” su Vladislav Akhtyrskiy vyks meno ir edukacijos centre „Rupertgegužės 27 d. 15 val.  Paskaita nemokama!

 

Komentarai