Lietuviškas trumpametražis filmas „Tiltai“ skrieja aplink pasaulį

Rengėjų inf.
2016 rugsėjo 30 d.

Lietuvoje apdovanotas trumpametražis Austėjos Urbaitės filmas „Tiltai“ ir toliau keliauja po tarptautinius kino festivalius. Dalyvaudamas įvairiuose konkursuose ir festivaliuose Lietuvoje, filmas „Tiltai“ jau apkeliavo mūsų žiūrovus, o toliau jį bus galima išvysti ir tarptautiniuose festivaliuose. 

Šiuo metu filmas rodomas Latvijos sostinėje Rygoje, tarptautinio filmų festivalio „2ANNAS“ Baltijos trumpametražių filmų konkursinėje programoje. Vėliau persikels į Vokietiją, Liubeko mieste vyksiantį „Nordic Film Days Lübeck“ kino festivalį, kur šį lietuvišką filmą bus galima išvysti lapkričio 2 – 6 dienomis, trumpametražių filmų konkursinėje programoje. Iškart po to, lapkričio pabaigoje, „Tiltai“ bus parodyti Kinijoje, „China International New Media Short Film Festival“ ir varžysis dėl pagrindinio prizo ir įvertinimo „One Belt and One Road“ konkursinėje programoje.

Linos Murinaitės (prodiuserinė kompanija „Tremora“) prodiusuotas filmas „Tiltai“ Europos šalių kino forumo „Skanorama“ konkursinėje programoje „Naujasis Baltijos kinas“ ne tik gavo apdovanojimą už geriausią 2015 metų lietuvių kūrėjų filmą, bet ir joje buvo įvertintas, kaip geriausias Baltijos šalių filmas. Taip pat „Tiltai“ tapo Lietuvos kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ laureatu, kur buvo nominuotas Metų geriausio trumpametražio vaidybinio kino filmo kategorijoje. 

„Tiltuose“ pasakojama istorija apie du jaunus žmones,  geriausius draugus -  Oliviją ir Matą, kurie vėlų rudenį išplaukia baidare. Jų galvose sukasi kankinančios mintys apie netrukus pasikeisiančius gyvenimus. Abu svajoja apie skirtingą, bet vienodai gražią ateitį. Tačiau prakalbę apie jausmus abu jaunuoliai priversti sugrįžti į realybę. Tai istorija apie bandymą rasti tiltą tarp žmonių ir mokymąsi gyventi čia ir dabar, nes niekada nežinai, kas laukia už kito upės vingio.

Filmo gamybą dalinai finansavo Lietuvos kultūros taryba.

Komentarai