Igno Miškinio filmas „Karalių pamaina“ dalyvauja kino vakarų serijoje „Subtitrai“ Kaune

GPI inf.
2016 spalio 12 d.

Kauniečius ir Kaune studijuojančius studentus „Romuvos“ kino centras lapkričio 3 d. 18 val. kviečia filmo „Karalių pamaina“ peržiūrai ir atvirai diskusijai apie filme iškeliamas filosofines, socialines temas. Diskusiją praves Vytauto Didžiojo universiteto Viešosios komunikacijos katedros dėstytojas, filosofas Algirdas Davidavičius, joje dalyvaus filmo režisierius Ignas Miškinis ir kūrybinės komandos nariai.

Naujausias režisieriaus Igno Miškinio darbas – tai trečiasis jo pilno metro filmas, po sėkmingai pasirodžiusių „Diringas“ ir „Artimos šviesos“. Filmas jau buvo pristatytas keliuose pasaulio filmų festivaliuose ir pavasarį Lietuvoje apdovanotas dviem Sidabrinėmis gervėmis. Filmo siužete jaunas policininkas, nuošalioje priemiesčio klinikoje saugantis komoje esantį ligonį, įtariamą Antrojo pasaulinio karo nusikaltimais, turi priimti sudėtingiausią savo gyvenime sprendimą – pasirinkti paklusti įsakymui ir iki galo atlikti pareigą, ar išlaikyti žmogiškumą Kalėdų išvakarėse.

Kino vakarų serijoje „Subtitrai“ – lietuviško kino (pa)tyrimai. Tai lietuviško kino seansai, kurie leidžia iš arčiau pažvelgti į neretai mums pro akis praslystančius, tačiau atidaus ir net akademinio žvilgsnio vertus filmus. Seansuose dalyvauja ir apie filmų idėjas diskutuoti kviečia ne tik patys jų kūrėjai, bet ir Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojai bei mokslininkai, kurie filmo problematiką užčiuopia iš savo nagrinėjamos srities perspektyvos.

Kino centro „Romuva“ ir VDU organizuojami „Subtitrai“ kviečia prisiminti, kad lietuviškas kinas yra mūsų tapatybės dalis – jo pasakojimai yra mums artimiausi tiek istorine, tiek psichologine prasme ir padeda geriau pažinti save ir šalį, kurioje gyvename. Tikimasi, kad lietuviško kino peržiūros ir atviros diskusijos prisidės prie lietuviško kino diskurso skatinimo visuomenėje ir kurs geresnes sąlygas lietuviškai kūrybai.

Filmą „Karalių pamaina“ visi kiti žiūrovai galės pamatyti Lietuvos kino teatruose nuo spalio 21 dienos.

 

Filmo vaizdo anonsas: www.youtube.com/watch?v=Shn6oozsM68&feature=youtu.be

Komentarai