I. Miškinio filmo „Karalių pamaina“ pristatymo renginiai Lietuvoje

GPI inf.
2016 spalio 17 d.

Šis ruduo išskirtinis gero lietuviško kino gerbėjams – vienas po kito pristatomi lietuvių režisierių darbai, įvairaus amžiaus ir pomėgių žiūrovams. Netrukus dar vieno lietuviško filmo premjera – nuo spalio 21 d. pradedama rodyti Igno Miškinio „Karalių pamaina“, jau šmėkštelėjusi šiemet „Kino pavasario“ programoje ir surinkusi pilną salę žiūrovų. Festivalyje filmas pateisino visus lūkesčius ir buvo kuo geriausiai įvertintas kino gurmanų.

Filmas apie pareigos ir žmogiškumo konfrontaciją, apie radikalų kai kurių vertybių ir moralės klausimų išsiskyrimą skirtingose kartose. Jau antrą parą ligoninėje budintis jaunas policininkas saugo komoje esantį karo nusikaltimais kaltinamą senuką. Tačiau niekam jie abu nerūpi, o Kalėdos jau čia pat. Kaip tyčia, šalia atsiranda simpatiška ligoninės sesutė, o apsauginių patyčios peržengia visas ribas. „Kastyti, jau laikas,“ – sako nežinia iš kur atsiradęs Kalėdų „senelis“, įdomybės prasideda...

Filmas labai autentiškas savo tematika. Iki šiol nėra buvę jokių tokio siužeto pastatymų, o scenarijus turtingas taikliais dialogais, kuriuos režisieriui padėjo parašyti scenaristas ir režisierius Saulius Drunga. Filmavimas intensyviai vyko vienoje lokacijoje, naktimis.

„Karalių pamainą“ režisierius Ignas Miškinis ir kai kurie aktoriai pristatys susitikimuose su publika ir diskusijose didžiuosiuose miestuose: Vilniuje kino teatre “Pasaka” spalio 23 d., „Skalvijos“ kino teatre spalio 24 d., Klaipėdos kino klube “8 ½” spalio 26 d., Panevėžio kino centre “Garsas” spalio 27 d. ir Kauno „Romuvos“ kino centre lapkričio 3 d.

Patys didžiausi lietuviško kino ir Igno Miškinio kūrybos gerbėjai filmą galės pamatyti dar anksčiau – spalio 19 d. 19 val., drauge su visa kūrybine grupe kino centre Forum Cinemas Vingis. Premjeroje dalyvaus pats režisierius, kurio filmai „Diringas“, „Lengvai ir saldžiai“, „Artimos šviesos“ jau yra tapę hitais lietuviško kino industrijoje, scenarijaus autorius Saulius Drunga (filmo „Anarchija Žirmūnuose“ režisierius ir scenarijaus autorius), pagrindinius vaidmenis atlikę aktoriai Dainius Gavenonis, Vidas Petkevičius, Aistė Diržiūtė ir kiti.

Apsilankykite filmo „Karalių pamaina“ Facebook paskyroje, raskite konkursą, dalyvaukite ir laimėkite kvietimus dviems į filmo premjerą: www.facebook.com/karaliupamaina/ 

Komentarai