Romo Zabarausko filmas „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ sėkmingai pristatytas Paryžiuje

Rengėjų inf.
2016 lapkričio 23 d.

Lapkričio 22–ą dieną pačiame Paryžiaus centre įsikūrusiame kino teatre „MK2 Beaubourg“ nuskambėjo Lietuvos vardas. Čia, LGBT+ filmų festivalyje „Chéries-Chéris“ buvo pristatyta Lietuvos kino teatruose šiuo metu rodoma Romo Zabarausko juosta „Nuo Lietuvos nepabėgsi“. „Be galo sužavėjo prancūzų meilė ir žingeidumas kalbėti apie kiną“, – teigė aktorė Irina Lavrinovič, pristačiusi filmą kartu su dailinininke Giedre Valeišaite: „užvirė 40 minučių diskusija, kuri tikriausiai būtų buvusi dar ilgesnė, jei fiziškai nebūtume pavargę kalbėtis!“

Filmą teigiamai įvertino ir seanse viešėjęs kompozitorius Albertas Navickas: „Vienas iš įdomiausių komentarų buvo paralelė su Sofia Coppola kūryba, atkreipiant dėmesį į tuos neva turtingus ir išlepintus jaunuolius, kuriems tiesiog norisi užvožti per marmūzę, nes jie žaidžia su kitų žmonių gyvenimais iš neturėjimo ką veikti“. Kompozitorius taip pat pritarė prancūzų žiniasklaidoje pasirodžiusiems palyginimams su kanadiečio Xavier Dolain kūryba.

Pagyrimų negailėjo ir režisierius Vytautas TInteris: „Tai progresyvus lietuviškas filmas, kalbantis apie aktualias problemas, puikiai nufilmuotas (komplimentas „Čiobreliams“ – nuostabus darbas, kelio scenose primenantis Nicolas Winding Refn „Drive“).“ Kūrėjas taip pat džiaugėsi reta galimybe Paryžiuje pamatyti lietuvišką filmą: „Juk išskyrus Šarūno Barto retrospektyvą ir „Sangailės vasarą“, čia mažai kas žinoma tiek apie lietuvišką kiną, tiek apie pačią Lietuvą“.

Filmas, tęsiantis keliones po tarptautinius kino festivalius, nuo praėjusio penktadienio išplatintas ir Lietuvos kino teatruose. „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ – nepriklausoma kelio drama, pasakojanti apie homoseksualų režisierių Romą Zabarauską (Denisas Kolomyckis), padedantį savo aktorei Indrei (Irina Lavrinovič) pabėgti iš Lietuvos po to, kai ji nužudo savo motiną ir pavogia jos pinigus.

 

Komentarai