Lietuviški akcentai Talino „Juodųjų naktų“ festivalyje

Pagal Lietuvos kino centro inf.
2016 lapkričio 26 d.

Rytoj pasibaigsiančiame Estijos „Juodųjų naktų“ kino festivalio kontekste vyko kasmetinis regioninės kino industrijos forumas „Baltic Event“ su gausia lietuvių delegacija, o festivalio programos metu įvyko Lietuvos ir Rumunijos bendros gamybos filmo „Apie draugystę ir daug arklio pasagų“ (rež. Igor Cobileanski) tarptautinė premjera.

Vienas renginių –  bendros gamybos kino mugė, kurioje dalyvavo lietuvių režisieriaus Tomo Smulkio ir prodiuserės Dagnės Vildžiūnaitės kino projektas „Žmonės, kuriuos pažįstam“ (prodiuserinė kompanija „Just a moment“).

Lietuvos atstovai dalyvavo ir kituose „Baltic Event“ renginiuose. Scenaristas Andrius Lekavičius su projektu „Vaikystė“ buvo atrinktas į  scenarijaus rašymo ir pristatymo mokymus „POWR Baltic Stories Exchange“. Šią programą reng4 „Baltic Event“ organizatoriai kartu su „TorinoFilmLab“ bei Skandinavijos ir Baltijos šalių „Kūrybiškos Europos“ MEDIA biurais. Gamybos etape esančių filmų programoje „Works in Progress“ pristatytas režisierės Eglės Vertelytės ir prodiuserio Luko Trimonio projektas „Stebuklas“ (prodiuserinė kompanija „Inscript“), o kino profesionalams skirtose peržiūrose parodyti du lietuviški filmai: „Senekos diena“ (rež. Kristijonas Vildžiūnas) ir „Karalių pamaina“ (rež. Ignas Miškinis).

Festivalyje parodytas lietuvių ir rumunų bendros gamybos filmas „Apie draugystę ir daug arklio pasagų“ yra mažumos bendros gamybos filmas prodiusuojamas lietuvių kompanijos „Just a moment“. Filme pasakojama dviejų vyrų iš mažo Moldovos miestelio istorija: vedami noro gyventi geriau, šie vyrai tampa verslo partneriais, o ilgainiui ir artimais draugais.

Filmo anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=B_gMxBcX62I

Lietuvos kino centras yra renginio „Baltic Event“ partneris, kiekvienais  metais bendradarbiaujantis atrenkant kino projektus bendros gamybos kino mugei. Filmo pristatymą festivalyje bei projektų pristatymus festivalio renginiuose parėmė Lietuvos kino centras.

Nuotraukoje - filmo „Apie draugystę ir daug arklio pasagų“ kadras.

Komentarai