Prezidentas įteikė apdovanojimą filmui "Emilija iš Laisvės alėjos"

Rengėjų inf.
2017 vasario 17 d.

Prezidentas Valdas Adamkus vasario 16-ąją filmo "Emilija iš Laisvės alėjos" režisieriui Donatui Ulvydui ir prodiuserei Živilei Gallego tiesioginio eterio metu įteikė apdovanojimą "Laisva šalis" už laisvės idėjos puoselėjimą. "Kauno miesto įsteigtas apdovanojimas, gautas iš Prezidento rankų - mums nepaprastai didelis įvertinimas ir garbė. Kartu tai padėka ne tik mums, bet visiems, kurie prisidėjo prie filmo kūrimo. Tai duoklė visiems, kurie aukojosi vardan Lietuvos laisvės. Nes jų dėka šiandien nebereikia  už ją kovoti. Šiandien apie ją galime kurti filmus," - sako režisierius D. Ulvydas.

Nuo vasario 16 d. filmas "Emilija iš Laisvės alėjos" pradėtas rodyti kino teatruose visoje Lietuvoje. "Visada sakėme, kad tai visos Lietuvos filmas, kuris nepaliks abejingų tiek jaunų, tiek vyresnių žmonių tarpe. Tuo įsitikinome premjerų dienomis, matydami kaip reaguoja žmonės į nepaprastai jautriai papasakotą dramatišką istoriją "- sako filmo prodiuserė Živilė Gallego.

Nepriklausomybės šventės proga Kauno dramos teatre filmą "Emilija iš Laisvės alėjos" žiūrėjęs Prezidentas Valdas Adamkus pripažįsta, kad tai pati geriausia dovana Lietuvai. 

Prezidento įspūdžius po filmo galite pamatyti čia: https://youtu.be/goODJ-ItO_w 

Komentarai